Welkom in Weldadig Willemsoord

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

In 2021 is er weer een feestelijk programma voor jong en oud met onder meer exposities, poppenkast, muziek, een boerenmarkt en een culinaire wandeling.

Wat is er te doen en te bekijken?

In het koloniekerkje is een historische doopjurkenexpositie met foto’s van de dragers, waarop de sfeer van vroeger te ervaren is. Oude doop- en trouwboeken liggen ter inzage. Misschien familie te vinden? Er staan muzikale intermezzo's op het programma zoals een harpiste met een fluitiste.

Natuurlijk gaat de Kolonie-expres weer rijden tussen de locaties met ook een informatief rondje door De Pol en Huttenberg. Ook de boerenmarkt met voor de kinderen een kleedjesmarkt rondom de kerk staat weer op het agenda.

In Eethuys de Steen is de Virtual Reality Tour verkrijgbaar. Er is een Weldadige Culinaire Wandeling: laat je onderweg verrassen! Je kan er overigens ook koloniaal eten en drinken!

Alle dagen is er extra aandacht voor kinderen. Spelletjes uit de kolonietijd staan voor ze klaar op alle locaties. En er is doorlopend poppenkast: ‘Jan Klaassen in de Kolonie’ door Poppentheater ‘t Zilveren belletje. Er is een speeltuin en een speurtocht uitgezet.

In Et Kloniehuus is een stamboom te zien van twee bekende kolonistenfamilies: Kamans en Vormeer. Bekende namen in Willemsoord. Hoe kwamen ze hier en hoe is ze het vergaan?

Daar is ook een expositie te zien met werk van kunstenaars uit de omgeving van Willemsoord met de geschiedenis van de kolonisten en de huidige migratie als onderwerp. Verschillende technieken zijn toegepast die kolonisten ook beoefenden: zoals wol vilten, verven, spinnen en weven.

Alle 3 de locaties zijn vrij toegankelijk Het actuele programma staat op: https://weldadigwillemsoord.nl/ Van harte welkom!

Wanneer

  • 31 jul - 15 aug 2021
    • elke zaterdag | - uur
    • elke zondag | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Voor de culinaire wandeling wordt wel een bijdrage gevraagd: 15 euro.

Locatie

Et Kloniehuus, Koloniekerk en Eethuys de Steen

Adres
Paasloregel 3 / Steenwijkerweg 155-159, 8338ST Willemsoord

Tip je vrienden

twitter facebook