Vreemde Vogels

[ locatie: Eiderberg 2, 8346 KJ Steenwijk-de Bult ]Gebaseerd op het boek ‘Johannes de Parkiet’ van Mark Haayema Een unieke theaterervaring midden in de natuur. Een kleurenspektakel in de ondergaande zon. Een familievoorstelling voor jong en oud. ‘Vreemde Vogels’ is het allemaal. Johannes is een parkiet die zijn vertrouwde kooitje moet inruilen voor een grote volière, waarin steeds meer vreemde vogels opduiken. Hij ziet een bonte stoet van kleurrijke vogel voorbijtrekken tegen het decor van bomen. Een orkest van vogels zorgt voor de muzikale ondersteuning. Zo ontstaat een even adembenemende als ontroerende en grappige voorstelling. “Wennen is iets wat je gewoon moet doen. Je kunt heel hard roepen dat je niet wilt wennen, maar het gebeurt toch. En voor je het weet, weet je niet beter en ben je gewend.” Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Deze familievoorstelling is vanaf 4 augustus te zien op vier locaties in het buitengebied van Enschede, Zwolle, Harderwijk en Steenwijk, met medewerking van Landschap Overijssel. Het boek ‘Johannes de Parkiet’ won in 2019 een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. ‘Vreemde Vogels’ is tot stand gekomen in opdracht van Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt gefaciliteerd door Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Zwolse theaters, Rabo Theater De Meenthe en Theater Harderwijk.

[ locatie: Eiderberg 2, 8346 KJ Steenwijk-de Bult ]

Gebaseerd op het boek ‘Johannes de Parkiet’ van Mark Haayema

Een unieke theaterervaring midden in de natuur. Een kleurenspektakel in de ondergaande zon. Een familievoorstelling voor jong en oud. ‘Vreemde Vogels’ is het allemaal.

Johannes is een parkiet die zijn vertrouwde kooitje moet inruilen voor een grote volière, waarin steeds meer vreemde vogels opduiken. Hij ziet een bonte stoet van kleurrijke vogel voorbijtrekken tegen het decor van bomen. Een orkest van vogels zorgt voor de muzikale ondersteuning. Zo ontstaat een even adembenemende als ontroerende en grappige voorstelling.

“Wennen is iets wat je gewoon moet doen.
Je kunt heel hard roepen dat je niet wilt wennen,
maar het gebeurt toch. En voor je het weet,
weet je niet beter en ben je gewend.”

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Deze familievoorstelling is vanaf 4 augustus te zien op vier locaties in het buitengebied van Enschede, Zwolle, Harderwijk en Steenwijk, met medewerking van Landschap Overijssel.

Het boek ‘Johannes de Parkiet’ won in 2019 een Vlag en Wimpel van de Griffeljury.

‘Vreemde Vogels’ is tot stand gekomen in opdracht van Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt gefaciliteerd door Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Zwolse theaters, Rabo Theater De Meenthe en Theater Harderwijk.

Wanneer

Locatie

Buitengoed Fredeshiem

Adres
Eiderberg 2,, 8346KJ De Bult

Tip je vrienden

twitter facebook