Filosofisch Café

Betekenissen ervaren we op een persoonlijke manier. Ze worden niet "objectief" geregistreerd, maar "subjectief" of persoonlijk ervaren. En toch ervaren we ze als "gegeven", als werkelijkheid; en we delen ze met elkaar zodat de werkelijkheid een "wereld" kan worden, waarin we samen als mensen kunnen leven. (Trouw, Marc van Dijk, 19 maart 2021) Menselijke communicatie is geen kwestie van prikkel - respons zoals bij dieren, maar van het duiden van betekenis. Die duiding is nooit een vast gegeven. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Hoe gaan wij hiermee om als gemeenschap van betekeniswezens ?"

Betekenissen ervaren we op een persoonlijke manier. Ze worden niet "objectief" geregistreerd, maar "subjectief" of persoonlijk ervaren. En toch ervaren we ze als "gegeven", als werkelijkheid; en we delen ze met elkaar zodat de werkelijkheid een "wereld" kan worden, waarin we samen als mensen kunnen leven. (Trouw, Marc van Dijk, 19 maart 2021)

Menselijke communicatie is geen kwestie van prikkel - respons zoals bij dieren, maar van het duiden van betekenis. Die duiding is nooit een vast gegeven. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Hoe gaan wij hiermee om als gemeenschap van betekeniswezens ?"

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook