Allereerste Regenboogweek Steenwijkerland komt er aan

De allereerste Regenboogweek Steenwijkerland komt er aan. Van 10 tot en met 17 oktober bruist Steenwijkerland van de Regenboogactiviteiten. Op maandag 11 oktober is het Internationale Coming-Outdag. Een dag die in het teken staat van het bevorderen van sociale acceptatie. Voor Stichting Regenboog Steenwijkerland een goede start van een Regenboogweek vol activiteiten.

Stichting Regenboog Steenwijkerland werd dit jaar opgericht en komt op voor de belangen en positie van LHBTIQ+ inwoners (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuele mensen, Transgender personen, personen met Intersekse-conditie, Queer personen en anderen) en iedereen die zich met deze groep verbonden voelt. De stichting is een netwerk van en voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Steenwijkerland en iedereen die haar steunt.

Regenboog Steenwijkerland wil vooruitgang boeken in zichtbaarheid, sociale erkenning, inclusiviteit en emancipatie van LHBTIQ+ inwoners. In de stad, de kernen en het buitengebied. Door te luisteren naar wat speelt, wat nodig is en wat anders moet. Zij werkt aan een inclusieve omgeving voor LHBTIQ+ op straat, op school, in werk, het uitgaansleven, de sportclub, religie en cultuur, in de leefomgeving etc. Door de gemeenschap te verbinden en van daaruit te bouwen aan een gelijkwaardige positie binnen de gemeente.

Programma Het volledige programma van de Regenboogweek Steenwijkerland wordt binnenkort bekend gemaakt. In ieder geval zijn een film en DJ, een Regenboogviering in de kerk, een talkshow en een borrel in de stad gepland. Ook gaat de stichting een enquĂȘte uitrollen onder jongeren om een goed beeld te krijgen van wat er speelt, of zij vinden dat hier op school voldoende aandacht aan wordt besteed en of zij vinden dat zij in Steenwijkerland kunnen zijn wie zij willen zijn.

Samenwerking De allereerste Regenboogweek komt mede tot stand dankzij de inzet van Gemeente Steenwijkerland, Bijzonderdruk, Theater De Meenthe, Bibliotheek Kop van Overijssel, Protestantse Kerk Kuinre, Heren van de Rechter, Sociaal werk De Kop en alle vrijwilligers van Stichting Regenboog Steenwijkerland. Het hele programma van de Regenboogweek is binnenkort te vinden op www.regenboogsteenwijkerland.nl en nu al op de Facebookpagina Regenboog Steenwijkerland.

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Prijzen afhankelijk van de activiteit.

Locatie

Gemeente Steenwijkerland

Adres
Vendelweg 1, 8331XE Steenwijk
Website
www.steenwijkerland.nl/

Tip je vrienden

twitter facebook