Bloeiend hooiland - vaarexcursie in De Wieden

Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de wilde bloemen van De Wieden. De Wieden is in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels.

Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de wilde bloemen van De Wieden. De Wieden is in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels..

Stap aan boord bij de boswachter en vaar mee langs de wilde bloemen van De Wieden. Het drijvende land met hooilandjes is in voorjaar en zomer een waar paradijs voor wilde bloemen, insecten en vogels.

Geel, paars, wit

Natuurgebied De Wieden telt 800 hectare hooiland. Het hooiland in De Wieden is drassig en staat in voorjaar en zomer vol met bloemen. We varen langs bloemsoorten zoals kattenstaart, engelwortel en bitterzoet. Door de rijkdom aan wilde bloemen, barst het er ook van de insecten. Vlinders en libellen fladderen met je mee als je langs vaart in de fluisterboot.

De boswachter / natuurgids weet er van alles over te vertellen. Net als over de rijke ontstaansgeschiedenis van dit moerasgebied. De Wieden vormen het zuidelijke deel van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het Nationaal Park herbergt het grootste laagveengebied van West-Europa.

Kom je mee varen langs de wilde bloemen in De Wieden?  Extra informatie De vaartocht duurt drie uur Open boot, denk aan warme- en/of regenkleding  Graag kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie Neem eind mei / juni een anti-muggenmiddel mee! Neem bij warm zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee Deze tocht kan vanwege onveilige weersomstandigheden geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren. Bij regen gaat de vaarexcursie gewoon door.

 

Wanneer

  • -

Locatie

Bezoekerscentrum De Wieden

Adres
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Tip je vrienden

twitter facebook