Buitencentrum Weerribben

Adres
Hoogeweg 27, 8376EM Ossenzijl

Buitencentrum Weerribben

In natuurgebied De Weerribben werd vroeger turf gestoken en dat is nog steeds zichtbaar. Stroken land en water wisselen elkaar af. Samen

In natuurgebied De Weerribben werd vroeger turf gestoken en dat is nog steeds zichtbaar. Stroken land en water wisselen elkaar af. Samen met natuurgebied De Wieden vormen De Weeribben het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa.

Buitencentrum De Weerribben is het startpunt voor een zwerftocht te voet, per fiets of per kano. Ook vind je er een vaste expositie, die je alles vertelt over het ontstaan van het natuurgebied, de flora en de fauna. Verder kun je in het Buitencentrum terecht voor kaarten, routes en boekjes en informatie over activiteiten.

Wandeling Woldberg

Elke laatste zondag van de maand is er een wandelexcursie op de Woldberg met gids. Tijdens een wandeltocht laat de gids van Staatsbosbeheer je zien wat je zelf over hoofd ziet, vertelt je wat de invloed van de ijstijd is geweest welke dieren en planten er leven en geleefd hebben en wat er in elk seizoen voor moois te vinden is buiten. Echt de moeite waard en stiekem ook een beetje leerzaam.

Elke laatste zondag van de maand. Start : 13:30-15.00 uur bij Tuks Theehuis aan de Bergweg 71 in Tuk. De kosten bedragen €5,- p.p.

Vaarexcursie met boswachter Elke dinsdag- en donderdagochtend kunt u varen met de boswachter. Ervaar het springen op trilveen en ontdek bijzondere bewoners van de Weerribben. Het beloofd een geweldige belevingstocht te worden, gaat u mee? ELke dinsdag- en donderdagochtend. Start: 10.30-12.30 uur in het Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27, Ossenzijl Kosten: € 10,- , kind 4-12 jr € 7,50.

Tourist info

Informatie over Ossenzijl en Weerribben-Wieden
Kaarten, fiets-, wandel- en vaarroutes
Inspiratie voor een leuk dagje uit
De gezelligste adressen voor eten, drinken en overnachten
Een overzicht van de evenementen in de regio