Ook dit jaar zetten we op 24 mei alle Europese parken in de schijnwerpers! Tijdens deze 23e editie van Dag van het Nationaal Park richten we ons op mens en natuur, want wat zouden we zijn zonder natuur? Velen van ons beseffen wat de natuur ons brengt. Nu is het tijd om samen iets terug te doen: de natuur in stand houden en op de juiste manier helpen zodat we er nog eindeloos van mogen genieten.

‘Op de paden’ BINGO

omschrijving
omschrijving
De routes in nationale parken zijn niet voor niets uitgestippeld. Ze laten bijzondere hoogtepunten van het gebied zien. Juist door je te laten leiden door deze routes zie je zo veel! Daarom sturen we je letterlijk op pad, met bingokaart, zodat je met aandacht om je heen gaat kijken. Zie je veel insecten, bloeiende bloemen en water nabij? Misschien een klein of groot zoogdier? Of zie je overduidelijk sporen van de mens? Op de bingokaart komen verschillende thema’s terug, zoals biodiversiteit, aandacht voor het landschap en natuurlijk de mens. Wil je graag op pad gaan met 'Op de paden BINGO'?

Download de gratis bingokaart

BINGO?

Dan maak je kans op een excursie met de boswachter!
Laat hier je gegevens achter.

Over 'Dag van het Nationaal Park'

Stel je een dag voor waarop alle parken en beschermde gebieden in heel Europa samenkomen, hun successen vieren en de waarde en voordelen van de Europese beschermde gebieden aan gemeenschappen, besluitvormers en het grote publiek bekendmaken. Welnu, het is EUROPARC's Europese Dag van de Parken! Elk jaar vindt op en rond 24 mei de Europese Dag van de Parken plaats. Het is bedoeld om mensen dichter bij de natuur te brengen en het publiek bewust te maken van het belang van de natuurlijke schoonheid die in beschermde gebieden wordt bewaard en het belang van behoud en duurzaam beheer van die plaatsen.

Hieronder zie je 'Op de paden' routes waar je de natuur en andere landschappen kan ontdekken. En vergeet je bingokaart niet mee te nemen!

Evenementen uitgelicht

Organiseer je ook een activiteit rond het thema 'Mens en Natuur? en we zorgen ervoor dat je een plekje in de agenda krijgt.

De Nationale Parken van Nederland

omschrijving
omschrijving
De Nationale Parken zijn het kenmerkend natuurlijk erfgoed van Nederland, onze topnatuurgebieden, met topbelevingen, de Rembrandts van de Nederlandse natuur. Nederland heeft 21 Nationale Parken. Gezamenlijk vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. De Nationale Parken zijn prachtige voorbeelden van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur. Bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen, vennen en meer. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie, met eigen planten, dieren en landschappen.

Tip je vrienden

twitter facebook