Nationaal Park

In de week van 15 tot en met 23 oktober bruist het van de activiteiten in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Er is voor elke leeftijd wat te doen!

Ga op ontdekkingsreis door Weerribben-Wieden!

Wist je dat Weerribben-Wieden is gemaakt door mensen? Ontstaan door vervening, turfwinning, overstromingen, stuwwallen, weren, ribben en wieden. Ontdek het vele water; van slootjes, meren tot plassen. Water en land wisselen elkaar voortdurend af. Hierdoor is er een grote variatie aan planten en dieren te vinden.

Tijdens de Beleefweek met als thema ‘Water’ kan je dit prachtige gebied ontdekken door deel te nemen aan tal van activiteiten. Er is voor ieder wat wils. Speciaal georganiseerd voor de inwoners van Weerribben en Wieden, maar uiteraard zijn ook bezoekers van harte welkom!

Ga op bokkentocht waarbij je bokbier gaat proeven op diverse locaties in Giethoorn per bok (boot), speel boswachter tijdens de Wilde Buiten Dag van OERRR of bezoek eindelijk eens gemaal Stroink waar het peil wordt geregeld van Noordwest-Overijssel. Of bezoek een tentoonstelling in Rams Woerthe of ga met de kinderen op een Gi-Ga-Groene speurtocht.

Activiteiten tijdens de Beleefweek

Ontdek de mooiste verhalen over Nationaal Park Weerribben-Wieden

Tip je vrienden

twitter facebook