navigatie overslaan

Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft een enthousiaste groep van gecertificeerde gastheren en gastvrouwen.

De gastheren en gastvrouwen van Weerribben-Wieden vertellen hun gasten graag over wat er allemaal te ontdekken is in en rondom het Nationaal Park. Deze ondernemers hebben de cursus ‘Gastheer van het Landschap’ gevolgd. Als geen ander vertellen ze met enthousiasme over de bijzondere natuur, het schitterende landschap of de bijzondere cultuur en historie van Weerribben-Wieden. Ze beschikken over veel praktische kennis: waar de mooiste wandel- en vaarroutes starten of waar de beste vogelkijkhutten te vinden zijn, maar ook waar je lekker kunt eten, een kano kan huren of goed kunt overnachten. Kortom: alles voor een geslaagd één- of meerdaags bezoek aan Weerribben-Wieden!

Gastheren van Weerribben-Wieden

De gastheren en gastvrouwen zijn te herkennen aan het gevelbordje en zijn gevestigd in en rondom Nationaal Park Weerribben-Wieden. Eind 2021 waren er 130 medewerkers en/of eigenaren van 83 bedrijven actief als Gastheer van het Landschap in Weerribben-Wieden. Door aanwezig te zijn bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomsten en door het volgen van de e-learningmodule houden de gastheren hun gebiedskennis up-to-date.
U vindt ze hier per categorie:
overnachten - eten&drinken - activiteiten - informatie - overig
De ondernemers zijn ook te vinden op de digitale kaart van de gastheren.

Word ook Gastheer van Weerribben-Wieden!

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de cursusorganisatie via .
Ondernemers die meer willen weten over deze landelijk ontwikkelde cursus Gastheer van het Landschap kunnen ook kijken op cursus Gastheerschap.
Of bekijk dit filmpje waarin één van de gastheren vertelt over wat het hem en zijn bedrijf brengt. ‘Gastheer van Weerribben-Wieden' wordt georganiseerd door IVN en Nationaal Park Weerribben-Wieden.