1. Natuur

  Geef ze de big five... In Nationaal Park Weerribben-Wieden

 2. 5/5

  5.

  Otter

  Een forse portie geluk is nodig om de otter te zien. Overal in Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen sporen en uitwerpselen, maar slechts een beperkt aantal geluksvogels ziet een glimp van het dier. Desondanks gaat het goed met de populatie otters. Niet voor niets zijn ze het symbool van het nationaal park.

 3. 4/5

  4.

  Ree

  Dieren met een hoog knuffelgehalte, die desondanks liever voor de anonimiteit van de natuur kiezen. Honderden reeën leven in Weerribben-Wieden. Wie goed uitkijkt over de weilanden, de hooilanden of bosschages ziet ze geheid. Een ‘big five’ geven zit er echter niet in.

 4. 3/5

  3.

  Ringslang

  Best een sensatie: een kronkelende ringslang in het water zien zwemmen. Steeds meer bezoekers van Weerribben-Wieden maken dat mee. De grootste slang van Nederland is namelijk flink in opkomst in het gebied. Reden tot paniek? De waterslang is niet giftig en bijt niet. Alleen maar genieten dus!

 5. 2/5

  2.

  Vos

  Ook geen dier dat kiest voor een opvallend leven: de vos laat zich overdag zelden zien. In de schemer of in het donker komt het roofdier wel, letterlijk, uit zijn hol. In de ogen kijken van een sluwe vos blijft desondanks een zeldzaamheid.

 6. 1/5

  1.

  Zeearend

  De blik op een overvliegende zeearend is onvergetelijk. Niet voor niets is de bijnaam ‘vliegende deur’. Op het Vogeleiland tussen Genemuiden en de Noordoostpolder broedt de imposante roofvogel sinds een aantal jaren. Met een beetje geluk zien berijders van de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove ze vliegen!

 1. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 2. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Een landschap met steeds weer een ander gezicht

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Terug in de tijd en toch helemaal van nu

Tip je vrienden

twitter facebook