Jeugd & Jongeren

Iets voor jou?

Kom woensdag 13 september (14.00 tot 16.00 uur) óf woensdag 20 september (14:45 tot 16:45) naar de kennismakingsactiviteit bij Bezoekerscentrum De Wieden! Locatie: Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Op onderstaande pagina's vind je informatie over JeugdNatuurClub De Wieden, over het lidmaatschap en de activiteiten. Meld je direct aan voor het nieuwe seizoen via deze link of neem contact op via .

Organisatie

JeugdNatuurClub De Wieden is een brede regionale club voor kinderen die graag buiten zijn en belangstelling hebben voor de natuur. Kinderen kunnen lid worden als ze op de basisschool zitten vanaf groep 5. Ze gaan eens per maand op de woensdagmiddag de natuur in.

De organisatie is een samenwerking tussen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zij vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen en zo liefde voor de natuur ontwikkelen. Met elkaar zorgen ze voor een leuk en uitdagend programma voor de clubleden.

De naam De Wieden?

De jeugdleden komen uit de wijde omgeving. Praat men in de streektaal dan zeggen de mensen: "wiede omgeving" en dat vonden de oprichters van de club een prima naam, die goed bij de club past. Want alle kinderen uit de "wiede omgeving" zijn van harte welkom bij JeugdNatuurClub De Wieden.

De activiteiten worden dus niet alleen in De Wieden gedaan, maar ook in de gebieden eromheen zoals het Staphorsterbos en de Olde Maten van Staatsbosbeheer. De club doet zo haar naam zo eer aan!

Tip je vrienden

twitter facebook