Jeugd & Jongeren

Iets voor jou?

Op onderstaande pagina's vind je informatie over JeugdNatuurClub De Wieden, over het lidmaatschap en de activiteiten. Meestal is er voorafgaand aan het seizoen een open middag. Voor vragen en aanmelding kan je contact worden opnemen met .
- Privacy beleid JeugdNatuurClub De Wieden
- Spelregels JeugdNatuurClub De Wieden
- Informatie en aanmeldlink
- Programma seizoen 2020-2021(wijzigingen voorbehouden)
- Facebook jeugdnatuurclubdewieden

Organisatie

JeugdNatuurClub De Wieden is een brede regionale club voor kinderen die graag buiten zijn en belangstelling hebben voor de natuur. Kinderen kunnen lid worden als ze op de basisschool zitten vanaf groep 5. Ze gaan eens per maand op de woensdagmiddag de natuur in.

De organisatie is een samenwerking tussen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Museum Schoonewelle onder de vlag van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zij vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen en zo liefde voor de natuur ontwikkelen. Met elkaar zorgen ze voor een leuk en uitdagend programma voor de clubleden.

De naam De Wieden?

De jeugdleden komen uit de wijde omgeving. Praat men in de streektaal dan zeggen de mensen: "wiede omgeving" en dat vonden de oprichters van de club een prima naam, die goed bij de club past. Want alle kinderen uit de "wiede omgeving" zijn van harte welkom bij JeugdNatuurClub De Wieden.

De activiteiten worden dus niet alleen in De Wieden gedaan, maar ook in de gebieden eromheen zoals het Staphorsterbos en de Olde Maten van Staatsbosbeheer. In Zwartsluis worden activiteiten vanuit Schoonewelle Centrum voor Natuur en Ambacht gedaan. De club doet zo haar naam zo eer aan!

Tip je vrienden

twitter facebook