Jeugd & Jongeren

Organisatie

JeugdNatuurClub De Wieden is een brede regionale club voor kinderen die op de basisschool zitten vanaf groep 5. Ze gaan eens per maand op de woensdagmiddag de natuur in. De organisatie is een samenwerking tussen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Museum Schoonewelle onder de vlag van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zij vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen en zo liefde voor de natuur ontwikkelen. Met elkaar zorgen ze voor een leuk en uitdagend programma voor de clubleden.

Iets voor jou?

Op onderstaande pagina's vindt u meer informatie over JeugdNatuurClub De Wieden en het lidmaatschap. Mochten er nog vragen overblijven, dan kan contact worden opgenomen met .
- privacy beleid van JeugdNatuurClub De Wieden
- spelregels JeugdNatuurClub De Wieden
- informatie en aanmeldlink

De naam De Wieden?

De jeugdleden komen uit de wijde omgeving. Praat men in de streektaal dan zeggen de mensen: "wiede omgeving" en dat vonden de oprichters van de club een prima naam, die goed bij de club past. Want alle kinderen uit de "wiede omgeving" zijn van harte welkom bij JeugdNatuurClub De Wieden.

De activiteiten worden dus niet alleen in De Wieden gedaan, maar ook in de gebieden eromheen zoals het Staphorsterbos en de Olde Maten van Staatsbosbeheer. In Zwartsluis worden activiteiten vanuit Schoonewelle Centrum voor Natuur en Ambacht gedaan. De club doet zo haar naam zo eer aan!

Voor het activiteitenoverzicht, verslagen en nieuwsbrieven, klik hier.
De club heeft ook een eigen Facebookpagina, klik hier.

Tip je vrienden

twitter facebook