Scholen

Aanbod van schoolprogramma's

Er zijn educatieve programma's en natuurbelevingsactiviteiten. De educatieve programma's vormen samen het Nationaal Park Scholenproject. Een enkel programma is alleen voor scholen uit de gemeente Steenwijkerland. Bekijk het educatieve aanbod
Als het aanbod van bestaande programma's niet aansluit bij wat u zoekt, neem dan telefonisch contact op met het bezoekerscentrum van uw keuze: Bezoekerscentrum De Wieden 0527-205660 of Bezoekerscentrum De Weerribben 06 557 157 06.

Handig om te weten

Bij de meeste programma's wordt van de leerkracht verwacht dat de school zorgt voor voldoende begeleiding, zodat elk groepje van 4 leerlingen een begeleider heeft. Het zijn meestal de ouders/chauffeurs die zo helpen met de uitvoering van de activiteit en letten op de veiligheid van de kinderen. Het centrum heeft een medewerker/jeugdvrijwilliger beschikbaar die de klas helpt met de start van het programma en zorgt voor de afsluiting. De leerkracht blijft eindverantwoordelijk voor zijn/haar groep. De jeugdvrijwilliger blijft in de buurt voor hand-en-spandiensten. Beide centra bezitten een slecht weer programma, zodat er bij tegenvallende weersomstandigheden een alternatief programma voorhanden is.

Direct reserveren

Er kan geboekt worden via internet. In het boekingssysteem is beknopte informatie opgenomen over de inhoud en prijs van het aanbod. Wie de programma's kent kan direct reserveren via het boekingssysteem.
Wie nieuw is kan beter eerst het aanbod bekijken via de knop hierboven 'Bekijk het educatieve aanbod'.

Tip je vrienden

twitter facebook