Basisonderwijs

Nationaal Park Scholenproject

Het doel van het Nationaal Park Scholenproject is leerkrachten te ondersteunen bij het natuur- en gebiedsonderwijs door buitenlessen aan te bieden. Tegelijkertijd ontdekken de leerlingen hoe bijzonder Weerribben-Wieden is. Dankzij subsidie via Nationaal Park Weerribben-Wieden, betalen basisscholen uit gemeente Steenwijkerland een eigen bijdrage van € 1,- per leerling en basisscholen uit de gemeente Zwartewaterland kunnen hun punten voor erfgoed inzetten. Andere scholen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Zij betalen de tarieven die Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten landelijk hanteren.

Educatief aanbod

Kijk op het deelproject van uw groep(en) voor meer informatie over de inhoud ervan, wijze van reserveren en mogelijkheden indien u andere combinatieklassen heeft.

En meer..

Bezoekerscentrum De Wieden te St. Jansklooster biedt ook nog de waterrugzak (met of zonder varen). Hierbij staat natuurbeleving centraal. De programma's van het Nationaal Park Scholenproject zijn ook in te passen in een schoolreisje. Leerkrachten kunnen eventuele wensen in het boekingssysteem aangeven als 'opmerking'.

Tip je vrienden

twitter facebook