Nationaal Park Scholenproject

Vaartocht Beulake

Vaartocht Beulake gaat over de geschiedenis van het dorpje Beulake. Waar zo'n 400 jaar geleden het dorp Beulake lag, kan je nu zeilen, surfen en zwemmen. Wat is er gebeurd dat het dorp in een meer is veranderd? Bij Bezoekerscentrum De Wieden neemt de schipper de leerlingen mee terug in de tijd, vaart met ze naar de plek waar het verdronken dorp lag en heeft een aantal voorwerpen van Beulake die zijn opgedoken bij zich. Vaartocht Beukale is ontwikkeld voor groep 7 en 8.Ook combinatieklassen met groep 6 zijn mogelijk.

Reserveren

Basisscholen kunnen reserveren via het digitale boekingssysteem: reservering maken. Bij het reserveren kunnen specifieke wensen worden vermeld bij 'opmerkingen'.

Reserveer nu

Voor last-minute reserveringen (binnen 3 weken) of andere vragen, kunt u bellen of mailen met Bezoekerscentrum De Wieden 0527-205660 / Vaartocht Beulake kan alleen bij Bezoekerscentrum De Wieden worden gedaan (Natuurmonumenten, St. Jansklooster).

Voorbereiding

Voor Vaartocht Beulake is geen specifieke voorbereiding nodig. Wel is het leuk om met de leerlingen tevoren eens op internet te zoeken wat er te vinden is over dit verdwenen dorp. Naast de leerkracht zijn er geen extra begeleiders nodig. Is de groep groter dan 20 leerlingen dan wordt aangeraden op school alvast de groep in twee├źn te delen. Dan wordt er met twee boten gevaren.

Uitvoering

  • De leerkracht meldt zich bij de balie van het bezoekerscentrum en betaalt (indien van toepassing)
  • Een schipper van het bezoekerscentrum neemt de leerlingen mee aan boord van de open excursieboot. Er wordt gevaren naar waar het verdronken dorp lag, bij terugkomst worden de teentent en veenschuur bekeken en een van de verveendershuisje aan het Beulakerpad bezocht.
  • chauffeurs mogen mee als er voldoende plek aan boord is
  • Het programma duurt 1,5 uur

Terug op school

De leerkracht bespreekt met de leerlingen de opgedane ervaringen.

Tip je vrienden

twitter facebook