Nationaal Park

Met de hond

Nationaal Park Weerribben-Wieden is aangewezen als Natura 2000 gebied. Dat betekent dat er veel bijzondere planten en dieren voorkomen, die speciale bescherming nodig hebben. Onder andere voor de vele reeën in het gebied, maar ook voor de otters en hun jongen, heeft de aanwezigheid van honden een verstorend effect.

In De Wieden is één wandelroute waar honden aangelijnd mee mogen: het Veenweidepad ten zuiden van Wanneperveen. De overige gemarkeerde wandelpaden zijn niet toegankelijk voor honden, ook niet aangelijnd. Dat betekent niet dat baasjes met hun hond in het gebied niet welkom zijn.

De lokale wegen en vele fietspaden zijn veelal ook goed te voet te doen, omdat het er niet druk is. Wie met een georganiseerde vaartocht mee wil, doet er verstandig aan om vooraf te informeren of de hond mee mag. Voor hulphonden en blindengeleidehonden wordt natuurlijk een uitzondering gemaakt. Om teleurstellingen te voorkomen wordt aangeraden om contact op te nemen met de bezoekerscentra, zij zijn goed geïnformeerd over de mogelijkheden die er wel zijn.

Tip je vrienden

twitter facebook