Nationaal Park

Nationaal Park (nieuwe stijl)

Nationale parken met (inter)nationale aantrekkingskracht, voor deze en toekomstige generaties. Op maar weinig plekken ter wereld vind je zoveel diversiteit aan natuur op z’n korte afstand als in Nederland. Nergens is de interactie tussen mens en natuur, en tussen water en land, zo zichtbaar in het landschap. Een ‘Nationaal Park nieuwe stijl’ is een gebied waarmee bewoners en regionale ondernemers zich verbonden voelen en waar veel te beleven is voor de bezoeker. De parken hebben een eigen identiteit, ze vertellen een verhaal. Ze maken Nederland aantrekkelijk om in te leven en te werken en dragen bij aan de economische vitaliteit van het land.

Samen

In Nationaal Park Weerribben-Wieden werken we samen om een Nationaal Park Nieuwe Stijl te worden. Dit doen we samen met de natuurbeheerders, ondernemers, bewoners, gemeente en de landbouworganisatie. Hiervoor is de Stichting Weerribben-Wieden opgericht en aan aantal werkgroepen.

De werkgroep educatie ontwikkelt een meerjarig natuur-en cultuurhistorisch educatief aanbod voor de diverse doelgroepen die in Weerribben en Wieden wonen werken of recreëren.

Tip je vrienden

twitter facebook