Nationaal Park

Toegankelijkheid mindervaliden

Alle bezoekerscentra in Nationaal Park Weerribben-Wieden hebben faciliteiten voor mindervaliden.

Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster

Bezoekerscentrum De Wieden, van Natuurmonumenten, is rolstoeltoegankelijk. Bij het bezoekerscentrum start een wandelroute van een kleine kilometer door het rietland. Om de helling naar het uitkijkpunt te bereiken, is wellicht wat extra hulp prettig.

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten organiseert vaartochten. Een rolstoelgebruiker kan mee aan boord. Vergeet daarbij niet bij het reserveren door te geven dat er een rolstoel mee aan boord gaat via 0527-246644. Een elektrische rolstoel kan niet aan boord.

Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl

Buitencentrum Weerribben, van Staatsbosbeheer, is rolstoeltoegankelijk. De excursieboot van Staatsbosbeheer beschikt over een rolstoellift, waardoor ook elektrische rolstoelen aan boord kunnen. Geef bij het reserveren door dat er een (elektrische) rolstoel mee aan boord gaat. Om te reserveren kunt u bellen met 0561-477272.

Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl beschikt bovendien over een 'zintuigenpad'. Dat is een korte wandeling over een vlonderpad met diverse interactieve objecten voor jong en oud en specifiek voor mensen met een beperking, zoals blinden, doven en rolstoelgebruikers.

Groene wensboot

De 'Groene wensboot' ligt ook bij het Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl. De dertien meter lange fluisterboot is speciaal geschikt voor gezinnen of vriendengroepen waarvan één of meerdere personen een fysieke beperking hebben. De boot is helemaal aangepast. Zelfs iemand die aan bed gebonden is kan zonder problemen van en aan boord. Kijk voor meer informatie op www.groenewensboot.nl.

Uitkijkpunten voor rolstoelgebruikers

De volgende uitkijkpunten zijn rolstoeltoegankelijk:

  • Observatiewand Lokkenpolder (Weerribben)
  • Uitkijkplatform bij Zuideindigerwijde (Wieden bij Giethoorn)
  • Uitkijkpunt over 'De Holken' bij Bezoekerscentrum de Wieden

Meer informatie over de toegankelijkheid van natuurgebieden in Nederland voor mindervaliden kunt u vinden op www.natuurzonderdrempels.nl.

Tip je vrienden

twitter facebook