navigatie overslaan

Bed & Breakfast 2 witte katers

Welkom in de oude, kleine B&B in grootmoeders stijl, die 1,7 kilometer buiten het piepkleine dorpje: Blankenham ligt, richting Kuinre, op de grens van Het Oude Land en Het Nieuwe Land aan de oude Zuiderzeedijk. Het boerderijtje ligt aan de rand van het prachtige Nationaal Park De Weerribben, een prachtig ongerept moerasgebied met het grootste drijvende moerasbos van Europa.

Het Nationaal Park verbind de prachtige plaatsjes als Blokzijl, Giethoorn, Kalenberg, Ossenzijl en natuurlijk Blankenham met elkaar, o.a. door middel van een aantal prachtige fiets- en vaarroutes.

De B&B heeft een prachtig eigen privé-terras aan de sloot met uitzicht op de dijk en weids uitzicht over de landerijen en Het Nationaal Park De Weerribben in de verte. In de omgeving ligt een grote hoeveelheid natuurschoon gekenmerkt door de oude Zuiderzeedijk die zich door het weidse landschap kronkelt als gevolg van de vroegere dijkdoorbraken, waardoor er aan de moeraszijde van de dijk (het Oude Land genoemd) verscheidene kolken zijn ontstaan. De Zuiderzeeroute die door veel Nederlanders en anderen wordt gefietst loopt op enkele kilometers bij de B & B vandaan, door het prachtige Kalenberg dat met zijn 52 bruggetjes doet denken aan het verderop gelegen Giethoorn, ook wel “Hollands Venetie” genoemd.