Overnachten

De 5 leukste kindercampings in Weerribben-Wieden

Leestijd 3 minuten

Wil je kamperen met je kinderen en een superleuke vakantie beleven? In de Weerribben-Wieden zijn daarvoor tal van mogelijkheden. Op de leukste kindercampings kunnen de kids naar hartenlust spelen, zwemmen, meedoen aan activiteiten en vriendjes en vriendinnetjes maken. De campings bieden recreatiemogelijkheden voor het gehele gezin en zijn prachtig gelegen. In de directe omgeving zijn allerlei leuke uitstapjes te maken. De hele familie zal zich hier kortom opperbest vermaken. Wij geven je hieronder onze top vijf van leukste campings voor kinderen.

De Kluft - Echt aan het water kamperen

Recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl is een zeer waterrijke camping met een haven. Vrijwel alle kampeerplaatsen en trekkershutten bieden vrij zicht op het water en er zijn ook bungalows met een eigen aanlegsteiger. Er is een prachtige speeltuin, natuur-zwemwater, een strandje, bootverhuur, fietsverhuur en een kanoschool. Het recreatieteam organiseert onder andere kanotochten, knutseluurtjes, speurtochten, theateravonden en spelletjes.

De Eikenhof - Pret in het verwarmde buitenzwembad en de indoor speeltuin

Camping de Eikenhof ligt in Paasloo en biedt urenlang speelplezier voor jong en oud in het grote verwarmde buitenzwembad en peuterbad. Centraal op de camping ligt een groot speeldorp met allerlei speeltoestellen en een trampoline. Bij minder goed weer kunnen de kinderen heerlijk klauteren, klimmen, springen en zich verstoppen in de indoor speeltuin. Er is een recreatieprogramma dat voor elk wat wils biedt, zoals een kampvuur, sportwedstrijden en een theaterfeest. Op de kinderboerderij kun je de konijntjes, geitjes, kangaroes en andere dieren komen aaien. Direct naast de camping ligt bovendien een spannend klimbos.

’t Akkertien - Gezellige familiecamping met zwembad en speeltuintjes

In Vollenhove ligt de gezellige familiecamping ’t Akkertien. Er is een prachtig overdekt zwembad, een peuterbad met een guitige fontein en over het gehele kampeerterrein liggen leuke speeltuintjes met gave glijbanen. Voor alle leeftijden is er een gevarieerd animatieprogramma met leuke activiteiten, zoals een ochtendbeat, biljarten en knutseluurtjes. Je kunt je ook uitleven op de diverse sportvelden, zoals een voetbalveld en volleybalveld. Of huur een skelter en ga hiermee op ontdekkingstocht over het terrein en langs de visvijvers. In één van die vijvers staat een heuse helikopter!

’t Kappie - Genieten van de rust en de natuur

In de kop van Overijssel vind je in Baars de Camping ’t Kappie. Deze rustige camping heeft ruime plaatsen, zowel in de zon als in de schaduw. Hier kun je genieten van de ruimte en het natuurschoon. Dit is een fantastische plek om tot rust te komen. Je kunt heerlijk relaxen aan het water of in het bos. Jonge kinderen kunnen lekker buiten spelen in de zandbak, de speeltuin, het campingbos en het peuterbad. Er is tevens een natuurkampeerterrein voor groepen.

Tussen de Diepen - Paradijs voor watersporters

Blokzijl is centraal gelegen in de Weerribben-Wieden en dat is de locatie van Watersportcamping Tussen de Diepen. Deze camping is zeer populair onder watersporters, zoals zeilers, vissers, roeiers, kanoërs en surfers. De kinderen kunnen spelen en ravotten op het sport- en speelveld, in de speeltoestellen en het zwembad. Je kunt samen met het gezin een sloep huren om een boottochtje te maken. Of huur een kano en maak een puzzeltocht langs de vele meertjes, poelen en eilandjes.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook