Overnachten

De 4 beste parken voor een visvakantie in Weerribben-Wieden

Leestijd 3 minuten

De wateren in Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn erg visrijk en dus perfect voor een geslaagde visvakantie. Langs de vele plassen, grachtjes en slootjes vind je prachtige visstekken. Gooi hier je hengel uit en geniet van een wonderschone omgeving. Of pak je visspullen eens mee op een bootje voor unieke plekjes met wijds uitzicht over de meren en de uitgestrekte rietvelden. Op en vanuit onderstaande vakantiecentra maak je mooiste visvakanties van Nederland!

Hollands Venetië: gezellige uitvalsbasis Giethoorn

Het gezellige Giethoorn herbergt het autovrije Vakantiepark Giethoorn. Dit mooie park ligt direct aan het meer Bovenwijde, waar flinke scholen vis rondzwemmen. Elke lodge, een knus vakantiehuisje, heeft een eigen aanlegplek voor een bootje. Vanaf hier vaar je direct het meer en de smalle grachtjes op. Bij dit vakantiepark kun je bootjes huren en dat raden we je zeker aan, want dan kun je op ontdekkingstocht naar de allermooiste en beste visstekjes. Na een dagje vissen is Giethoorn overigens een ideale plek om rond te kijken, te winkelen, een terrasje te pakken of uit eten te gaan.

Hengel uitgooien vanaf je eigen aanlegsteiger

In het luxe Waterpark Belterwiede vind je riante bungalows, die allemaal direct aan het water van de Belterwijde liggen. Vanaf je eigen aanlegsteiger gooi je rustig je hengel uit en kun je onder meer snoek, paling en witvis aan de haak slaan. Terwijl je heerlijk zit te vissen, zwemmen de zwanen, futen en waterhoentjes vredig voorbij. Op je vlonderterras schuif je aan bij vrienden of familie voor het nodige Visserslatijn en een heerlijk maal. Ook kun je eenvoudig het ruime sop kiezen met een sloep of een ander bootje voor een visavontuur verderop in het uitgestrekte moeras- en merengebied.

Recreatiecentrum De Kluft
Recreatiecentrum De Kluft

Direct vanuit je trekkershut of tent op jacht naar vis

Recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl is zeer waterrijk en heeft een eigen jachthaven. Vanuit je trekkershut of lodge kun je direct vissen, zwemmen of kanoën. Je hebt grote kans dat je hier een flinke baars of brasem vangt. Ook zijn er kampeerplaatsen, die bijna allemaal een schitterend uitzicht op het water hebben. Huur hier een bootje en vaar naar unieke visstekjes die niet direct vanaf de wal bereikbaar zijn. Of kom met je eigen boot en huur een ligplaats in de haven. Met een zomerplaats kun je het gehele seizoen zo vaak genieten van de rijke visgronden in Weerribben-Wieden als je maar wilt!

Huur eens fluisterbootje om dieper het gebied in te varen en daar van de adembenemend mooie natuur te genieten

Luxe villa’s aan grote visvijvers

Op Villapark de Weerribben in Paasloo staan luxe villa’s aan grote visvijvers. Neem lekker plaats op je eigen steiger en geniet in alle rust van het vissen. Uiteraard is het ook mogelijk om op avontuur te gaan buiten het park. Trek er per auto of fiets op uit en werp je hengel uit in het uitstekende viswater dat je in de Weerribben-Wieden vindt. Wie weet vang je wel een grote snoekbaars of een blankvoorn! Of huur een fluisterbootje om dieper het gebied in te varen en daar van de adembenemend mooie natuur te genieten.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook