Giethoorn en de waterdorpen

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  45,2 km
 • Duur

  3:01
 • Knooppunten

  14
 • Locaties

  5

De gracht met aan weerszijden rietgedekte boerderijtjes zijn als het ware op eilandjes gebouwd die alleen te bereiken zijn via bruggetjes of over het water. Fluisterbootjes snorren geruisloos onder deze karakteristieke houten bruggetjes door.

Startpunt

De fietsroute starten kan vanaf ieder knooppunt.

 1. Giethoorn

  Giethoorn

  Venetië van het Noorden

  De gracht met aan weerszijden rietgedekte boerderijtjes zijn als het ware op eilandjes gebouwd die alleen te bereiken zijn via bruggetjes of over het water. Fluisterbootjes snorren geruisloos onder deze karakteristieke houten bruggetjes door

 2. Pontje Jonen

  Pontje Jonen

  .

  Tussen knooppunt 51 en 52 vaar je over met het pontje. Het pontje vaart van april t/m oktober. Het veergeld voor een overtocht is €1,20 p.p.

  Bedieningstijden: April 10:00 – 17:30 uur Mei t/m september 09:00 t/m 19:00 uur

 3. Bezoekerscentrum de Wieden

  Bezoekerscentrum de Wieden

  Van Natuurmonumenten

  Dit is het startpunt voor een excursie door de natuur. Het centrum staat aan een schilderachtig straatje met historische veenwerkershuisjes. de tentoonstelling en video vertelt je alles over het beschermde gebied van dit deel van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

 4. Verdronken dorp Beulake

  Verdronken dorp Beulake

  .

  Een wonderlijk verhaal. Zo is er een dorp, zo was er een dorp. Dat is de historie van Beulake. De bewoners gingen zo ver door met vervenen dat een dijkdoorbraak hen noodlottig werd. Het dorp verdween in de golven. Een grote ijzeren kerkklik in het meer herinnert aan het verhaal.

 5. Watertoren

  Watertoren

  Beklim de watertoren

  Een spectaculaire trap brengt je naar een hoogte van 45 meter. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de unieke natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Voor praktische informatie en openingstijden kan je contact opnemen met Bezoekerscentrum de Wieden. Op zaterdag geopend van 11.00 - 16:00