Weldadig Rondje

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  35,9 km
 • Duur

  2:24
 • Locaties

  10

Op naar UNESCO werelderfgoed. Vroeger het domein van landlopers, wezen en werklozen, nu een weldaad voor toeristen. Ontdek de geschiedenis en de mooie omgeving van de Koloniën van Weldadigheid in Willemsoord, Frederiksoord en Wilhelminaoord.

Startpunt

De route heeft aparte bordjes en kunt u daardoor op elk willekeurig punt op de route starten. Let op: de route is éénzijdig bewegwijzerd en gaat linksom, of 'tegen de klok in'. U kunt wel vanaf station Steenwijk starten (zie vlaggetje op kaart). Volg vanaf het station het fietsnetwerk naar knooppunt 30, en vervolgens naar 38. Ga bij knooppunt 38 rechtsaf en volg vanaf daar de bewegwijzering van het Weldadig Rondje.

 1. Koloniewoningen

  Koloniewoningen

  Majoor van Swietenlaan

  In het register van beschermende monumenten voor de gemeente Vledder is een aantal gebouwen opgenomen, die kenmerkend zijn voor en deel uitmaken van de sociale geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid.

 2. Het Koloniekerkje

  Het Koloniekerkje

  Kon. Wilhelminalaan

  Het Koloniekerkje is een sfeervolle locatie, een authentieke kerk. De kerk en het omliggende terrein zijn onlangs gerestaureerd waardoor alles er fris en goed onderhouden uit ziet.

 3. Landgoed 'de Eese'

  Landgoed 'de Eese'

  Natuurschoonwet B.V.

  Eese is een buurtschap in de gemeente Steenwijkerland, in de Nederlandse provincie Overijssel. De buurtschap is gelegen in het noorden van de gemeente en er bevindt zich het landgoed De Eese.