navigatie overslaan

Kanoroute Belt-Schutsloot

 • Type
  Varen
 • Afstand
  9,9 km
 • Duur
  3:18
 • Locaties
  4

Familieroute. P = aanlegplaats kano. Let op! Alle rondgaande routes zijn bewegwijzerd behalve de grote ronde Weerribben-Wieden (70 km) en de verbindingsroutes.

Startpunt

Begin uw route bij De Kleine Belterwijde. Vaar door een afwisselend landschap van kolken en meertjes, kronkelende vaarten en mysterieus moerassen. Peddel langs wuivende rietvelden en hooilandjes vol bloemen en planten. Bedenk dat Belt-Schutsloot tot diep in de vorige eeuw alleen over water bereikbaar was. Eigenlijk nog steeds de mooiste manier voor een bezoek aan het karakteristieke waterdorp met het imponerende landschap. De route leidt langs de mooiste plekken met vaak zeldzame flora en fauna.

Colofon

.

 1. Camping De Kleine Belterwijde

 2. P Belterweg

 3. P Blauwehandseweg

 4. Camping Kleine Belterwijde

  Vaste Belterweg 3

  Belt-Schutsloot

 5. Aanlegplaats

 6. Trilveen

  Trilveen

  Drijvend land! Het zeldzame trilveen bestaat uit een verende bodemlaag van onder meer krabbenscheer en waterscheerling. Water verandert langzaam in land. Op trilveen komen bijzondere planten voor. Geen wonder dat Natuurmonumenten veel doet voor het behoud van trilveen.

 7. Aanlegplaats

 8. Rietschuur

  Rietschuur

  Al eeuwenlang is Belt-Schutsloot een dorp van rietsnijders. Overal in het landschap is dat ambacht zichtbaar. Vanuit de rietschuren belandt het kwalitatief uitstekende Wieden-riet uiteindelijk op daken.

 9. Aanlegplaats

 10. Stobbenkolkje

  Stobbenkolkje

  Stop met peddelen en geniet van de prachtige kolken rondom Belt-Schutsloot, zoals het Stobbenkolkje. In deze paradijselijke plas groeien de gele watergentiaan en slangenwortel. Die laatste is familie van de bekende aronskelk die veel vensterbanken opsieren.

 11. Het Otterswold

  Noorderweg 45, Belt-Schutsloot

  .

 12. Hotel Zwartewater

  De Vlakte 20, Zwartsluis

  .