navigatie overslaan

Kanoroute Ossenzijl

 • Type
  Varen
 • Afstand
  8,6 km
 • Duur
  2:52
 • Locaties
  4

Familieroute, P = aanlegplaats kano. Let op! Alle rondgaande routes zijn bewegwijzerd behalve de grote ronde Weerribben-Wieden (70 km) en de verbindingsroutes.

Startpunt

Begin uw route in Ossenzijl bij één van de bootverhuurders of de tewaterlatingsplekken. Vaar naar een bijna verlaten wereld. Peddel door een adembenemend landschap gemaakt door turfstekers en rietsnijders. Op de lange, rechte vaarten bepalen een open landschap en een moerasbos voortdurend het uitzicht. Goed voorbereid het water op? Bekijk dan voor vertrek de presentatie bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Dat is ook meteen de enige plek aan de route waar een consumptie verkrijgbaar is!

 1. Bezoekerscentrum Weerribben

  Hoogeweg 27, Ossenzijl

  .

 2. De Gele Lis

  Hoogeweg 27a, Ossenzijl

  .

 3. De Kluft

  Hoogeweg 26, Ossenzijl

  .

 4. Kanoschool HerbieBird

  Hoogeweg 26, Ossenzijl

  .

 5. Turfstekers

  Turfstekers

  Turfstekers zorgden onbedoeld voor het unieke landschap van Weerribben-Wieden. Ze schoten te ver door met de vervening waardoor het water vrij spel kreeg. Dat leverde onder meer de grote meren en kolken op.

 6. Aanlegplaats kano

 7. Otter

  Otter

  Hét symbool van Nationaal Park Weerribben-Wieden. In dit gebied leeft de grootste otterpopulatie van Nederland. Toch zien alleen geluksvogels dit bijzonder dier.

 8. Aanlegplaats kano

 9. Aanlegplaats kano

 10. Aanlegplaats kano

 11. Aanlegplaats kano

 12. Windmolentjes

  Windmolens

  Watermolentjes behoren net zo bij De Wieden als de rietlanden waarin ze staan. Vroeger zorgden de molentjes dat het veen zo droog mogelijk bleef. Tegenwoordig is het eerder zaak dat de aanvoer van water naar het gebied op peil blijft.

 13. De Imme B&B

  Oudeweg 113, Ossenzijl

  .

 14. Aanlegplaats kano

 15. Aanlegplaats kano

 16. Aanlegplaats kano

 17. Aanlegplaats kano

 18. test

  .

  test kaart