Kanoroute Giethoorn (zuid) geel

 • Type

  Varen
 • Afstand

  10,1 km
 • Duur

  3:23
 • Locaties

  6

P = aanlegplaats kano.
Let op! Alle rondgaande routes zijn bewegwijzerd behalve de grote ronde Weerribben-Wieden (70 km) en de verbindingsroutes.


Startpunt

Begin route bij de Zuiderkluft. Peddel door een adembenemend gebied met wuivende rietvelden, mysterieuze bossen en groene weilanden vol koeien. Langs het meer, de vaarten en sloten wisselen karakteristieke windmolentjes en prachtige flora en fauna elkaar af. Breid de route eventueel uit met omweg door het gezellige Giethoorn, waar veel te zien en te doen is. Voor ieders vaarplezier is het daar wel belangrijk de voorgeschreven vaarroute te volgen.

 1. 't Eiland Bovenwijde

  't Eiland Bovenwijde

  't Eiland Bovenwijde

  Een plek die alleen over water bereikbaar is. Een garantie voor rust dus. En met een beetje geluk zie je bijzondere planten en dieren, zoals zeldzame moerasvogels of de zwarte stern.

 2. Bloeiende hooilanden

  Bloeiende hooilanden

  Bloeiende hooilanden

  Wat een bloemenpracht! Op de hooilanden langs de Brouwersgaten bloeien in het voorjaar veel verschillende veldbloemen. Dat resulteert in een schitterend kleurenpalet.

 3. Uitkijktoren

  Uitkijktoren

  Uitkijktoren

  Even de benen strekken? Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het land tussen Giethoorn en Wanneperveen. Deze oude veenweidepolder is omgezet in grasland met petgaten. Dik kans dat je een visarend, grauwe kiekendief, lepelaar, purperreiger of roerdomp ziet.