Fietsroute Belt-Schutsloot

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  45,2 km
 • Duur

  3:01
 • Knooppunten

  14
 • Locaties

  3

.

Startpunt

Belt-Schutsloot is een typisch waterdorp dat tot halverwege de 20e eeuw nog onbereikbaar was voor autoverkeer. Houten bruggetjes, waterwegen en rietgedekte boerderijtjes vormen het schilderachtige decor. De ligging in Nationaal Park Weerribben-Wieden nodigt uit voor een tocht rondom het water. Met routes dwars door de natuurlijke schatkamer van slootjes, meren en kolkjes. Begin uw route in Belt-Schutsloot via de Belterweg, oostelijke richting. Volg de knooppuntnummers van de routebeschrijving.

 1. watermolentjes

  watermolentjes

  Watermolen

  Voor het tegengaan van de verzuring ziet u overal in het landschap kleine watermolentjes. daarmee brengt men water op het rietland. Het rietland blijft daarmee behouden voor rietteelt.

 2. Uitkijktoren

  Uitkijktoren

  Zicht op Wieden

  Vanaf een hoogte van maar liefst 9 meter, heeft u een prachtig uitzicht op 't Eiland met het patroon van trekgaten (water) en legakkers (land). Het bruist er van het leven met de vele vogels.

 3. Pontje Jonen

  Pontje Jonen

  Pontje Jonen Walengracht

  Tussen knoopppunt 52 en 51 vaart u over met het pontje. Het pontje vaart van april tot en met oktober. Zorg voor een beetje veergeld bij de hand. Bediening: april en oktober van 10.00 tot 17.30, mei tot en met september van 9.00 tot en met 19.00 uur.