Door 't Friesche Veld 23 km

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  20,5 km
 • Duur

  5:08
 • Knooppunten

  13
 • Locaties

  3

Wandel door een golvend landschap én een roerige geschiedenis. Het gebied rondom Willemsoord is het domein van de Maatschappij van Weldadigheid. Kansarmen kregen een kans op een betere toekomst, maar daar stond een regime van keihard werken en discipline tegenover.

Startpunt

Begin uw wandeling bij keuzepunt A49 van het wandelnetwerk. Deze etappe eindigt bij keuzepunt B18. Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. Houtwallen

  Houtwallen

  Houtwallen 'hoge land'

  Houtwallen kenmerken het ‘hoge land’ rond Paasloo. Ze scheiden het glooiende land en de akkers rondom het dorp. Bezoek ook het monumentale kerkhof van Paasloo met het graf van dichter J.C. Bloem.

 2. Pieter Stuyvesantkerk

  Pieter Stuyvesantkerk

  Peperga

  De Pieter Stuyvesantkerk in Peperga dankt zijn naam aan een directeur-generaal van de kolonie Nieuw-Nederland. Hoofdplaats Nieuw-Amsterdam veranderde later in New York. Vermoedelijk stond de wieg van Stuyvesant in Peperga. Het dorp herdenkt hem met een monument, een zwerfkei en een kerk.

 3. De Eese

  De Eese

  Landgoed De Eese

  De wandeling eindigt bij De Eese. Dat is een uitgestrekt, eeuwenoud landgoed waar het heerlijk wandelen is. In het bosrijke gebied staan onder meer een jachthuis, een boerderij en een landhuis.