Route 2 vanuit havens

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  54,1 km
 • Duur

  3:36
 • Knooppunten

  18
 • Locaties

  5

Stap van boord en verken een regio met sfeervolle stadjes, eeuwenoude landgoederen en afwisselende landschappen. Fiets over dijken, langs eindeloze rietvelden en door mystieke moerassen. Vanuit elke haven start een prachtige fietsroute. Ontdek de hoogtepunten van dit fascinerende gebied.


Startpunt

De fietsroute volgt het fietsnetwerk. U kunt uw route daarom eigenlijk op elk gedeelte van deze route beginnen. Een mooi startpunt voor deze route is bijvoorbeeld het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten De Wieden. Volg de borden richting knooppunt 75.

 1. Landgoed Oldruitenborgh

  Landgoed Oldruitenborgh

  Landgoed Oldruitenborgh

  Op de plek waar ooit de adel de nacht doorbracht, slapen nu hotelgasten van ‘stadspaleis’ Oldruitenborgh. Een imposant overblijfsel uit de tijd dat Vollenhove de stad van de paleizen was. Bij de havezate ligt een park dat is ingericht als een Engelse landschapstuin.

 2. Tapijtmuseum Genemuiden

  Tapijtmuseum Genemuiden

  Tapijtmuseum Genemuiden

  Met de jaarlijkse tapijtproductie van Genemuiden kan moeiteloos een rondje aarde worden gestoffeerd. Miljoenen mensen sporten op het kunstgras uit het stadje. Tapijtmuseum Genemuiden laat zien hoe de authentieke biezencultuur uitgroeide tot een vooraanstaande industrie.

 3. Olde Stad Uus Hasselt

  Olde Stad Uus Hasselt

  Olde Stad uus

  Laat-gotisch gebouw dat tot de oudste raadhuizen van Nederland behoort. De bouw startte in de 15e eeuw. Het gratis toegankelijke Oude Stadhuis is niet langer een plek voor bestuurders en politici, maar voor een unieke wapenverzameling, schilderijen en exposities van de Historische Vereniging.

 4. Oldematen Zwartewatersklooster

  Oldematen Zwartewatersklooster

  Olde maten

  Natuurgebied De Olde Maten en het piepkleine dorpje Zwartewatersklooster vormen een bijna mystieke eenheid. Geniet van de stilte in dit eeuwenoude landschap waar de rest van de wereld ver weg lijkt. Bezoek ook De Veldschuur tussen Hasselt en Rouveen.

 5. Bezoekerscentrum De Wieden

  Bezoekerscentrum De Wieden

  Bezoekerscentrum De Wieden

  Ontdek de betoverende Wieden bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Maak een wandeling door de afwisselende landschappen van het natuurgebied of stap met de fiets op de watertaxi naar Blokzijl of Giethoorn. Vanaf april varen de excursieboten. Kinderen leven zich uit in de Oerrr-speelplek.