Fietsen in {plaatsnaam}

Je verkent Weerribben-Wieden het best per fiets, te voet of met de boot. Met de EcoWaterLiner combineer je je fiets- of wandeltocht met een vaartocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De opstappunten zijn gelegen aan de routes van het fietsknooppuntennetwerk en het wandelnetwerk in Weerribben-Wieden. Je fiets gaat mee aan boord.

Vaarroute

De EcoWaterLiners starten in St. Jansklooster en Giethoorn. De Blokzijl-boot vaart dwars door de Beulakerwijde naar Blokzijl en weer terug naar bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. De Giethoorn-boot vaart vanaf Giethoorn naar bezoekerscentrum De Wieden en weer terug naar Giethoorn..

Opstaplocaties
Opstaplocaties

Opstaplocaties

Blokzijl: bij school 'De Schutsluis', Juliana van Stolbergstraat 1. Je kunt gratis je auto parkeren aan de Kanaalweg.
Giethoorn: naast pompstation 'Prinsen' aan de Beulakerweg 137. Je kunt gratis je auto parkeren aan het Eendrachtsplein.
Sint-Jansklooster: bij Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1. Je kunt hier gratis je auto parkeren.

Meer informatie over de vaarroute, vaartijden en opstappunten vind je hier! Directe informatie kan verkregen worden via het Bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Zij zijn te bereiken via: 0527-246644.

Vaarperiode & tarieven

De EcoWaterLiner vaart vanaf 7 mei t/m 30 september, 7 dagen per week. Je kunt kiezen voor een dag- of trajectkaart. Met de dagkaart kun je de hele dag op- en afstappen bij de diverse opstaplocaties. Een dagkaart kost € 9,-. Met de trajectkaart vaar je van plaats naar plaats en van daaruit vervolg je je fiets- of wandeltocht. Een trajectkaart kost € 5,-

Tip je vrienden

twitter facebook