Fiets4daagse: 3 parken en 4 dagen fietsplezier

Leestijd 2 minuten

Vier dagen lang fietsen door de mooiste landschappen en ’s avonds terugkeren in een gezellige stad. Jaarlijks organiseert RTV Steenwijk in juni de Fiets4daagse. De routes leiden je dwars door de drie Nationale Parken: Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Weerribben-Wieden en Giethoorn. Haal je stalen ros maar van stal voor 4 dagen fietsen en handenvol herinneringen!

Fietsfestijn met prachtige decors
De Fiets4daagse van Steenwijk staat bij veel liefhebbers op het verlanglijstje. Vestingstad Steenwijk ontvangt al dertig jaar bezoekers uit alle delen van het land. Overdag ontdek je de afwisselende en verrassend decors rondom Steenwijk en daarna proef je de geneugten van de historische stad. De routes starten bij het Fletcher Hotel, waarvandaan Drenthe en Friesland makkelijk bereikbaar zijn.

Route 1
Natuurlijk mag Giethoorn niet ontbreken, daarom is er zelfs een Hollands Venetië thema! Deze route gaat dwars door de romantische waterdorpen Giethoorn en Belt-Schutsloot. Fiets langs de dorpsgracht en over de karakteristieke houten bruggetjes.

Route 2
Deze route brengt je over de Drentse heidevelden van Dwingelderveld; het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn maar liefst 2 schaapskudden mét herder die de heide in conditie houden. Geniet van een eindeloze, ongestoorde horizon.

Route 3
Ga dwars door de Weerribben-Wieden en kijk je ogen uit. Meren, plassen, hooilanden, drijvend land en moerasbossen vormen het decor. Heerlijk fietsen door het groen of langs water.

Route 4
De laatste dag fiets je wederom de provinciegrens van Overijssel over, zo het Drents-Friese Wold in. Dwars door de verschillenden brinkdorpen waar Drenthe bekend om is. Ontdek een verrassende variatie aan bos en stuifzand wanneer je over de sfeervolle schelpenpaden door het park fietst.

Programma
Mocht je na een mooie dag fietsen nog tijd over hebben, dan kun je nog een bezoek brengen aan de gezellige Vestingstad Steenwijk met talloze historische gebouwen en gezellige horeca. En ook ’s avonds is aan je gedacht. Zo zal er iedere avond een programma met muzikale omlijsting zijn en mag de traditionele bingoavond natuurlijk niet ontbreken.

Kortom: de fiets4daagse is een complete ervaring. Veel plezier!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

  1. Culinaire kerst

  2. Kerstuitjes in Weerribben-Wieden

  3. Originele sinterklaascadeautjes

  4. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

Tip je vrienden

twitter facebook