Fietsen in {plaatsnaam}

Fiets- en wandelliefhebbers die de mooiste, rustigste en stilste plekjes in Weerribben-Wieden nemen de moeite van een oversteek over het water

Pontje van Jonen

Tussen fietsknooppunt 51 en 52 vaart u over het pontje. Het pontje vaart van mei t/m oktober tussen 9.00 en 19.00 uur. Het veergeld is € 1,30 p.p.

Watertaxi Ecowaterliner

Voor wie zijn tocht wil combineren met een langere vaartocht is er de watertaxi Ecowaterliner. Die vaart tussen Sint-Jansklooster, Blokzijl en Giethoorn over de meren.

Vaarroute
De Ecowaterliners varen vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster dwars over de Beulakerwijde. De ene boot vaart naar voormalige Zuiderzeestad Blokzijl en weer terug naar het bezoekerscentrum. De andere boot vaart naar waterdorp Giethoorn en terug. Een enkele tocht van Sint Jansklooster naar Blokzijl duurt +/- 75 min. Een enkele tocht naar Giethoorn +/- 60 min.

Vertrektijden en tickets
De Ecowaterliners vertrekken op vaste tijden vanaf de opstappunten. Bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster of aan boord bij de opstappunten in Blokzijl of Giethoorn koop je je tickets. In het vaarseizoen (mei t/m september) varen de boten 7 dagen per week.

Voor actuele vaar- en vertrektijden en de tarieven van de tickets ga je naar: www.nm.nl/ecowaterliner.

Bij slecht weer varen er geen boten. Kijk op de site voor actuele informatie. Hond mag mee aan boord. Ook geschikt voor rolstoelers, alleen die blijven op het dek.

Fiets- en wandelroutes
Er zijn in Weerribben-Wieden een aantal prachtige kant-en-klare fiets- en wandelroutes gemaakt die je kunt combineren met een vaartocht met de Ecowaterliner. Je vindt de routes op: www.visitweerribbenwieden.com/routes

Tip je vrienden

twitter facebook