Fietsen in willemsoord

In Weerribben-Wieden kun je heerlijk fietsen, door het groen of langs water. We hebben diverse routes voor je uitgestippeld. Deze gaan door het Nationaal Park Weerribben-Wieden of door gezellige dorpjes. Weerribben-Wieden is een waterrijk gebied en daarom heb je bij sommige fietsroutes ook een waterbus in of een leuk pontje. Zelf een mooie route uitstippelen en overal het netwerk bij de hand? Met de fietskaart heb je overzicht van alle knooppunten en routes. Extra zijn de vijf uitgestippelde thematische fietsroutes.

Bestel de fietskaart

*Let op i.v.m. de maatregelen omtrent het Coronavirus: we raden iedereen aan om de website van de desbetreffende locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet. De meest actuele informatie specifiek voor Weerribben-Wieden, zoals de toegankelijkheid van de fietspaden, vind je op de website van Gemeente Steenwijkerland: www.steenwijkerland.nl/corona

 1. Steenwijk en 3 Vrije Koloniën

  Steenwijk en 3 Vrije Koloniën

  46,4 km

  3:06

 2. Steenwijk en het hoog land

  Steenwijk en het hoog land

  59,4 km

  3:58

 3. Willemsoord - Nationaal Park

  Willemsoord - Nationaal Park

  50,4 km

  3:22

Stap op de pedalen en fiets dwars door Weerribben-Wieden

Pak je tassen in en pomp je fietsbanden op en kom één of meerdere dagen naar Weerribben-Wieden om de beste fietsbeleving van Nederland te ervaren! Fiets dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden en waterdorpen Giethoorn, Belt-Schutsloot en Wanneperveen. In Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove zie je nog de sporen van een rijk vissers- en handels verleden. De waterbus maakt het mogelijk om ondanks al het water toch overal in de regio te kunnen fietsen. Stap op de pedalen en neem je fiets mee aan boord van de waterbus, de Ecowaterliner!

Deelfiets
Kom naar een van de opstappunten in de kop van Overijssel en pak een e-bike bij een hub. Vanaf de hub fiets je door Nationaal Park Weerribben-Wieden, ontdek je Giethoorn, vestingstad Steenwijk en alle andere plekken in dit unieke stuk van Nederland.
Meer informatie over de deelfiets

Het gebied verder ontdekken?

Download hier de Weerribben-Wieden app!