navigatie overslaan

Beslist een van de mooiste vaargebieden van Nederland: Weerribben-Wieden. Vaar dwars door mystieke moerassen of juist over de grote meren, door de grachten van de pittoreske waterdorpen als Giethoorn, Belt-Schutsloot of Kalenberg of langs adembenemende kolken met zeldzame flora en fauna. De mooiste routes voeren door Nationaal Park Weerribben-Wieden en de directe omgeving. Perfect voor ontspannen vaartochten, of je de streek nou verkent in de boot, kano of roeiboot. Of misschien wel in een karakteristieke punter die je nog overal in het gebied kunt spotten. Overnachten in Weerribben-Wieden? Kies een van de havens met uitstekende faciliteiten uit of zoek een droomplekje in de natuur.

Boek hier je boot

Kanoparadijs Weerribben-Wieden

Weerribben-Wieden is het kanoparadijs van Nederland. In het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa is het heerlijk peddelen in allerlei soorten water. Beginnende en gevorderde peddelaars volgen graag de makkelijke of uitdagende routes door het gebied. Ook meerdere dagen kanoën in Weerribben-Wieden is mogelijk. Ideaal daarvoor is het arrangement Kano&Bed. Je overnacht op de mooiste plekken in het gebied en je overnachtingsadres brengt je bagage naar de accommodatie waar je de volgende nacht slaapt. Peddelen en genieten van Weerribben-Wieden is het enige wat je zelf moet doen!

Ga naar kanoparadijs

Gastroeien in Weerribben-Wieden

Ook veel roeiers hebben Weerribben-Wieden op de bekende bucketlist staan. ‘Gastroeien’ is een uitstekende kennismaking met het gebied. Roeivereniging ’t Diep ontwikkelde dit concept. Roeiers van de vereniging zetten de mooiste routes uit en zochten daarbij prima overnachtingslocaties uit. Samen met ondernemers uit de streek maakten ze arrangementen die roeiers op het lijf zijn geschreven. Vanuit heel Nederland ontdekken roeiers hoe mooi het is in Weerribben-Wieden. Aanmeren rondom Giethoorn Weerribben-Wieden is een te mooi gebied om snel doorheen te varen. Veel bootjesmensen en watersporters overnachten graag in het natuurschoon of in een van de sfeervolle dorpen en stadjes. Overal in Weerribben-Wieden zijn daarvoor prima faciliteiten. Genieten van de natuur en de stilte is op een aantal plaatsen mogelijk. Voor een mooie plek dichtbij de horeca en andere voorzieningen zijn de havens van Stichting Waterrecreatie Steenwijkerland aanraders. Die stichting beheert havens in Blokzijl, Giethoorn, Oldemarkt, Steenwijk en Vollenhove.

Overnachten aan het water

Zoek je een overnachtingslocatie aan het water? Ook daarvoor zijn veel mogelijkheden in Weerribben-Wieden. Kies voor de combinatie met een camping of vakantiepark waar je vanuit de tent, caravan of vakantiewoning snel aan boord stapt. Ook hotels en B&B-accommodaties aan het water zijn er volop.

Boek hier je boot