Varen

Voor waterliefhebbers loont het om Weerribben-Wieden per boot te ontdekken. In de hele regio zijn prachtige (meerdaagse) routes uitgezet voor een heerlijke vaart. Ontdek daarom Weerribben-Wieden via het water!

Weerribben-Wieden is door haar waterrijke omgeving en prachtige natuur dé plek voor een mooie vaarroute. Bovendien kun je kiezen uit verschillende vaarroutes en een route kiezen die het beste bij jouw wensen past. Ga bijvoorbeeld voor een dagtochtje door de omgeving van Giethoorn en ontdek daar meteen het gezellige centrum en de terrasjes aan het water. Of kies een vaarroute midden door het prachtige Nationaal Park De Weerribben en probeer zo veel mogelijk vogels te spotten! Of je nu gaat voor een toeristische of rustgevende route, een korte of een lange vaartocht, wilt kanoën of je wilt laten varen: in Weerribben-Wieden vind je een geschikte vaarroute.

Meerdaagse routes

Met de turfroute volg je het spoor van de turf door Drenthe, Friesland en Weerribben-Wieden. Je verkent de Weerribben en Wieden in een paar dagen met de Weerribben-Wiedenroute (55 km). En deze route kun je nog uitbreiden met het rondje kuinre (25 km). Lees meer over de routes.

Kano/fluisterroutes

Met een kano, fluisterboot of punter het water op? In Nationaal Park zijn er 4 (kano) routes in de Wieden en 3 routes in de Weerribben. De verschillende routes zijn ongeveer 8,5 tot 11 km lang.
Naar alle vaarroutes

Tip je vrienden

twitter facebook