Vestingroute Steenwijk

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  2,0 km
 • Duur

  0:30
 • Knooppunten

  5
 • Locaties

  5

Startpunt

De Vestingroute is een rondgaande route, u kunt dus op elk punt van de route beginnen te wandelen. Een startpunt kan zijn de Tourist Info bij het station: loop vanaf hier de J.H. Tromp Meestersstraat in. Bij de eerste straat rechts, komt u de eerste routepaal tegen, ga deze straat (Johannes Bogermanstraat) in en volg de markering verder. De route is gemarkeerd op routepalen en schildjes, met groen - blauwe pijlen.

 1. startpunt

  startpunt

  Station / Tourist Info

  Vanaf het station kunt u de route beginnen door de J.H. Tromp Meestersstraat in te lopen en de eerste straat rechts in te gaan. Volge vervolgens de groen - blauwe pijlen.

 2. Grote- of Sint Clemenskerk

  Grote- of Sint Clemenskerk

  Grote- of Sint Clemenskerk

  De Grote of Sint-Clemenskerk is een protestantse kerk in de Nederlandse stad Steenwijk, de hoofdplaats van de gemeente Steenwijkerland. Voor de Reformatie was de kerk gewijd aan paus Clemens I.

 3. Stallen van Spijkervet

  Stallen van Spijkervet

  Kalverstraat 11, Steenwijk

  De monumentale stallen van Spijkervet in de Kalverstraat in Steenwijk zijn belangrijk historisch erfgoed voor Steenwijk. De 100 jaar oude paardenstallen zijn na jaren leegstand nu in gebruik als verkoophal voor particulieren en kleine bedrijfjes.

 4. De Held van Steenwijk

  De Held van Steenwijk

  Johan van den Kornput

  Hij is dé held van garnizoensstad Steenwijk. Die status dankt hij aan zijn optreden in 1581. Van den Kornput wandelt in dat jaar met zijn vendel soldaten de Gasthuispoort binnen. Precies één dag later slaat Graaf Rennenberg met 7000 soldaten het Spaanse kamp op aan de Onnapoort.