NS wandeling Woldberg

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  13,8 km
 • Duur

  3:27
 • Verbrande calorieen

  1656 kcal
 • Knooppunten

  21
 • Locaties

  3

Ontdek het prachtige beboste gebied rondom en op de Woldberg en Steenwijk. De route neemt je mee over het prachtige landgoed 'de Eese', de cultuurhistorische omgeving met karakteristieke lanenstructuur.


Startpunt

Kom met de trein of parkeer de auto bij het station in Steenwijk. Via een aanlooproute van 2,5 km enkele reis komt u op de route. Volg hiervoor de gele pijl van B61 naar B45. Ga bij B45 linksaf, de groene route naar B44. Volg vanaf B44 verder de 'kleur route' zoals aangegeven in de beschrijving hieronder..Uiteindelijk komt u bij B45 terug en kunt u daar linksaf de gele pijlen naar B61 terug volgen.

 1. Vestingstad

  Vestingstad

  Vestingstad - bolwerk

  Acht bolwerken moesten Steenwijk beschermen tegen de Spanjaarden. De route gaat langs de vestingwerken die een belangrijke rol speelden in de Tachtigjarige Oorlog. Steenwijk is tegenwoordig een gezellige winkelstad met veel horecagelegenheden.

 2. Woldberg

  Woldberg

  Prachtige omgeving Steenwijk

  De Woldberg is letterlijk het hoogtepunt van de regio. De heuvel van 26 meter hoog is ontstaan in de voorlaatste ijstijd 150.000 jaar geleden.

 3. Eeserveld

  Eeserveld

  Onderdeel van Eeserveld

  Landgoed de Eese is een prachtig familielandgoed, van circa 800 hectare. Vanwege de bijzondere gebouwen en karakteristieke lanenstructuur is het landgoed een cultuurhistorische buitenplaats. Op het landgoed ligt een door een gracht omringd oud slot, waarop het jaartal 1619 is vermeld.