1. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

  Een van de beste manieren om een stad te verkennen is te voet. Urban wandering is dan ook een term waar heel wat reizigers mee bekend zijn. Je mist niets van de stad. Iets wat wel eens kan gebeuren als je van de ene bezienswaardigheid die je op het internet hebt gevonden naar de andere holt. Wie de cultuur in de steden van de regio Weerribben-Wieden wil komen opsnuiven weet dus waar hij aan toe is. Met onderstaande informatie boek je de mooiste (stads)wandelingen met gids door de Weerribben-Wieden, Steenwijk, Blokzijl en Vollenhove.

 2. 4/4

  4.

  Steenwijk

  Steenwijk is een stad waar je nog heel wat historische panden aantreft in Jugendstil, omringd door stadswallen en grachten die nog een tastbare herinnering zijn aan het verleden van Steenwijk. Een gids neemt je mee door het roerige verleden aan de hand van prachtige verhalen.
  Beklim ook de Steenwijkertoren voor een adembenemend uitzicht!

  Startpunt: Stadsmuseum Steenwijk
  Markt 64, Steenwijk
  0521-511704

 3. 3/4

  3.

  Vollenhove

  'Stad der paleizen' zoals Vollenhove ook wel wordt genoemd kent een rijke geschiedenis. Wie de verhalen wil ontdekken in de straten kan een stadswandeling boeken. De wandeling brengt je onder meer langs de haven, resterende havezaten, eeuwenoude religieuze bouwwerken, het raadhuis en nog veel meer...

  Startpunt: CHC Land van Vollenhove
  Bisschopstraat 36, Vollenhove
  0527-244413

 4. 2/4

  2.

  Blokzijl

  Blokzijl heeft een hele evolutie ondergaan door de eeuwen heen. Van een belangrijke handelsnederzetting tot de vele oorlogen die hier zijn gevoerd. Een stadswandeling geeft je niet alleen de mogelijkheid meer te weten te komen over dit verleden, maar je zal ook ontdekken hoe de bevolking hier vroeger leefde.

  Startpunt: Museum 'Het Gildenhuys' Blokzijl
  Kerkstraat 7, Blokzijl
  0527-291381

 5. 1/4

  1.

  Natuurwandeling

  Er worden veel combinatie vaar- en wandeltochten georganiseerd vanuit Bezoekerscentrum de Wieden en Buitencentrum de Weerribben. Kijk voor het actuele aanbod in de agenda!

  Bezoekerscentrum de Wieden
  Beulakerpad 1, Sint Jansklooster
  0527-205660

  Buitencentrum de Weerribben
  Hoogeweg 27, Ossenzijl
  0561-477272

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

 4. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

Tip je vrienden

twitter facebook