Wandel3Daagse: wandel 3 dagen door 3 verschillende landschappen!

Leestijd 2 minuten

Wandel van de ene verbazing in de andere door een gebied vol water, bossen, glooiingen en pittoreske dorpen en stadjes in 15, 25 of 40 kilometer. Met start- en eindpunt in Paasloo loop je door het afwisselende riet- en waterlandschap van de Weerribben, over de bospaden rondom de Woldberg én langs de oevers van de rivier de Linde. En dat in 3 dagen.

Dag 1: De Stuwwallenroutes
Deze routes gaan boven vestingstad Steenwijk langs richting het stuwwallenlandschap van de Woldberg. Wijde lanen, verstilde hoekjes heide, slingerende bospaden en heldere vennen geven je een prachtig, afwisselend beeld van het stuwwallenland. De route vervolgt zich naar Willemsoord, één van de dorpen waar generaal Johannes van den Bosch in 1818 een kolonie stichtte om kansarme westerlingen weer een nieuw bestaan te geven. Nog een stukje verderop liggen landgoed De Eese en buitengoed Fredeshiem. De routes leiden je over de bospaden van deze beide parels op de Woldberg.

omschrijving
omschrijving

Dag 2: De Weerribbenroutes
Wandel dwars door de Weerribben-Wieden: met zijn 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Een labyrint van trekgaten en ribben, trilvenen, slootjes, mysterieuze moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en kleine stukjes hooiland vormen het decor. Het Nationaal Park is een kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten. Oftewel: kijk je ogen uit!

omschrijving
omschrijving

Dag 3: De Stellingwerfroutes
Deze routes gaan richting de Friese gemeente Weststellingwerf; voor een deel langs het riviertje de Linde en door het natuurgebied de Lindevallei. Tussen het meertje Het Wijde en het dorp Slijkenburg vormt de Linde de natuurlijke grens tussen Overijssel en Friesland. Je passeert de dorpen Blesdijke, De Blesse en Peperga en wandelt tot slot door het dorp Oldemarkt. De botermarkt en de biggenmarkt waren ooit de trekkers van dit van oudsher bedrijvige dorp. Ontdek de prachtige gevels, gezellige winkels en het opvallende pand ‘het Veerhuis’ uit 1823 aan het Mallegat: de plaatselijke haven.

omschrijving
omschrijving

Kortom: deze routes leiden je over de mooiste paden van de regio! Achter elke bocht wacht bijna een nieuw uitzicht. Op weinig plekken in Nederland zijn de verschillen zo groot: de waterrijke Wieden, Weerribben en Stellingwerven lijken in vrijwel niets op de hoogtes rond de Woldberg. En toch liggen ze op loopafstand van elkaar. De Wandel3daagse van Weerribben-Wieden verbindt de mooiste plekjes van deze gebieden.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

  1. Culinaire kerst

  2. Kerstuitjes in Weerribben-Wieden

  3. Originele sinterklaascadeautjes

  4. Deelfietsen: oplossing voor meer mobiliteit van inwoners en toeristen

Tip je vrienden

twitter facebook