Weerribben-Wiedenpad etappe 01

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  15,8 km
 • Duur

  3:57
 • Locaties

  3

Van de stad van het krijgsgeweld uit de Tachtigjarige Oorlog naar het dorp waar turfstekers en riettelers buffelden voor hun bestaan. Vestingstad Steenwijk heeft imposante stadswallen en met Rams Woerthe dé jugendstil-villa van Nederland. Polderwegen leiden naar Giethoorn met de brugjes en grachten.


Startpunt

Begin deze etappe van het Weerribben-Wieden pad. bij keuzepunt B60 van het wandelnetwerk. U vindt keuzepaal B60 op het Stationsplein in Steenwijk. Volg vanaf hier de wit-blauwe pijlstickers. Deze etappe eindigt bij keuzepunt C23 (Molenweg, Giethoorn) Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. Vestingstad

  Vestingstad

  Vestingstad - bolwerk

  Acht bolwerken moesten Steenwijk beschermen tegen de Spanjaarden. De route gaat langs de vestingwerken die een belangrijke rol speelden in de Tachtigjarige Oorlog. Steenwijk is tegenwoordig een gezellige winkelstad met veel horecagelegenheden.

 2. Villa Rams Woerthe

  Villa Rams Woerthe

  Villa Rams Woerthe

  Villa Rams Woerthe staat in de top 100 van meest bijzondere monumenten van Nederland. Het is hét visitekaartje van de art nouveau in Steenwijk en één van de highlights van de wijde regio rondom de Vestingstad.

 3. Grachten van Giethoorn

  Grachten van Giethoorn

  Grachten van Giethoorn

  Giethoorn is een van de beroemdste dorpen in Nederland en wordt ook vaak Hollands Venetië genoemd. Het pittoreske dorp is bekend om zijn waterwegen, bruggetjes en punters. Het vervoer binnen het dorp gebeurt meestal met een punter, een platbodemboot die met een stok wordt voortgeduwd.