navigatie overslaan

Weerribben-Wiedenpad etappe 08

 • Type
  Wandelen
 • Afstand
  18,0 km
 • Duur
  4:30
 • Locaties
  4

Het bijna Limburgse landschap dankt deze streek aan de ijstijd. Ook de Koloniën der Weldadigheid laten hun sporen na. Wandelen op het De Eese voelt aan als terug in de tijd stappen. Op het landgoed liggen bossen, heidevelden en grafheuvels die duiden op een zeer vroege bewoning van dit gebied.

Startpunt

Begin deze etappe van het Weerribben-Wieden pad bij keuzepunt A61 van het wandelnetwerk. U vindt keuzepaal A61 op de Binnenweg te Paasloo (ter hoogte van adresnummer 12). Volg vanaf hier de wit-blauwe pijlstickers. Deze etappe eindigt bij keuzepunt B18 op de Amsterdamselaan, Willemsoord . Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. Glooiend landschap Steenwijk

  .

  Steenwijk is een stad van contrasten: van een gezellige winkelstad met terrassen, loop je via de stadswallen naar een Limburgs aandoend glooiend heuvellandschap!

 2. Molen De Mars

  De Blesse

  Molen de Mars in De Blesse werd in 1834 gebouw. Het wiekenkruis van de molen heeft roeden die zijn uitgerust met het Oudhollands hekwerk met zeilen. De Blesse is een nog niet zo’n oud dorp, de naam Blesse zou voorkomen uit het riviertje ‘Bles’.

 3. Koloniën van Weldadigheid

  Koloniën van Weldadigheid

  Welkom in het gebied van de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Een uniek stuk Nederlandse geschiedenis met een rijke historie gelegen in Drenthe, Friesland en Overijssel. Omringd door drie schitterende Nationale Parken.