Weerribben-Wiedenpad etappe 02

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  18,9 km
 • Duur

  4:44
 • Locaties

  4

Wandel van waterdorp naar waterdorp. Duik in de roerige Gieterse geschiedenis in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus. Bewonder de edelstenen van Museum de Oude Aarde. Via hooilandjes en rietvelden bereikt de route Wanneperveen. Vanaf de uitkijktoren bij dat dorp is het prachtig neerkijken op de Wieden


Startpunt

Begin deze etappe van het Weerribben-Wieden pad bij keuzepunt C23 van het wandelnetwerk. U vindt keuzepaal C23 op de Molenweg (ter hoogte van huis nummer 5) in Giethoorn. Volg vanaf hier de wit-blauwe pijlstickers. Deze etappe eindigt bij keuzepunt C44 Veneweg te Wanneperveen (Westeinde). Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. Museum de Oude Aarde

  Museum de Oude Aarde

  Museum de Oude Aarde

  In het hart van 't pittoreske Giethoorn loop je over een sfeervol bruggetje zó het oudste museum van Giethoorn binnen.

 2. Museum Giethoorn

  Museum Giethoorn

  't Olde Maat Uus

  Kijken hoe het leven vroeger wat in Giethoorn? Uit persoonlijke verhalen van markante inwoners komt van alles naar voren over turfwinning en bijzondere gebruiken. Alleen hier kun je een authentieke Gieterse boerderij van binnen zien.

 3. Uitkijktoren

  Uitkijktoren

  Uitkijktoren

  Vanaf een hoogte van maar liefst 9 meter, heb je een prachtig uitzicht op 't Eiland met het patroon van trekgaten (water) en legakkers (land). Het bruist er van het leven met de vele vogels.

 4. Wanneperveen

  Wanneperveen

  Wanneperveen

  Wanneperveen is een typisch voorbeeld van een karakteristiek lintdorp. Omdat het vroeger op een hoogveengebied lag, dat ontstaan is uit het Meppelerdiep. Eind 18e eeuw was er een punterwerf, deze bestond tot 1945. Hier werden verschillende soorten vaartuigen gemaakt voor vissers op de Zuiderzee.