Weerribben-Wiedenpad etappe 07

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  16,0 km
 • Duur

  3:59
 • Locaties

  3

Wandelen op de grens tussen Overijssel en Friesland. Het riviertje de Linde loopt precies op de scheidslijn tussen de provincies. Bij Paasloo glooit het landschap. Houtwallen scheiden in deze omgeving de akkers en landerijen. Op het kerkhof in het dorp rust de bekende dichter J.C. Bloem.


Startpunt

Begin deze etappe van het Weerribben-Wieden pad bij keuzepunt A32 van het wandelnetwerk. U vindt keuzepaal A32 in de Hoofdstraat (ter hoogte van huisnummer 106) van Oldemarkt. Volg vanaf hier de wit-blauwe pijlstickers. Deze etappe eindigt bij keuzepunt A61 op de Binnenweg te Paasloo. Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. Oldemarkt

  Oldemarkt

  Oldemarkt

  Levendig dorp met winkels, horeca en een haven. Prima plek voor de voorpret of het nagenieten van het rondje. Leuk voor liefhebbers: de musea met oude radioapparatuur en harmoniums. Drukste dag van het jaar is Hemelvaartsdag met de traditionele Lambertusmarkt

 2. Paasloo

  Paasloo

  Paasloo

  Paasloo is een langgerekt dorp. Het ligt op ongeveer 7 meter hoogte op een stuwwal die in de ijstijd is ontstaan. Naast de natuurlijke stuwwal zijn er houtwallen die door de bewoners zijn aangelegd. Houtwallen zijn aarden dijken met dichtbegroeide struiken om het grazend vee binnen te houden.

 3. J.C. Bloem Paasloo

  J.C. Bloem Paasloo

  J.C. Bloem Paasloo

  Een waar pelgrimsoord voor dichters en liefhebbers van poëzie. Zij trekken richting het rustieke kerkhof. De laatste rustplaats van dichter J.C. Bloem. ‘Voorbij, voorbij, O en voorgoed voorbij’ is het opschrift bij zijn graf. Naast het kerkhof staat één van de oudste kerken van Overijssel.