NS wandeling Woldberg

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  16,1 km
 • Duur

  4:01
 • Knooppunten

  21
 • Locaties

  6

Ontdek het prachtige beboste gebied rondom en op de Woldberg en Steenwijk. De route neemt je mee over het prachtige landgoed 'de Eese', de cultuurhistorische omgeving met karakteristieke lanenstructuur.

Startpunt

Kom met de trein of parkeer de auto bij het station in Steenwijk. Via een aanlooproute van 2,5 km enkele reis komt u op de route. Volg hiervoor de gele pijl naar B61 via B45 naar B46, stap hier over op de groene pijlen tot B47. Hier rechtsaf de blauwe pijlen volgen.

 1. Vestingstad

  Vestingstad

  Vestingstad - bolwerk

  Acht bolwerken moesten Steenwijk beschermen tegen de Spanjaarden. Een route van twee kilometer leidt langs alle vestingwerken die een belangrijke rol speelden in de Tachtigjarige Oorlog. Steenwijk is tegenwoordig een gezellige winkelstad met veel horecagelegenheden.

 2. Eeserveld

  Eeserveld

  Onderdeel van Eeserveld

  Landgoed de Eese is een prachtig familielandgoed, van circa 800 hectare. Vanwege de bijzondere gebouwen en karakteristieke lanenstructuur is het landgoed een cultuurhistorische buitenplaats. Op het landgoed ligt een door een gracht omringd oud slot, waarop het jaartal 1619 is vermeld.

 3. Woldberg

  Woldberg

  Prachtige omgeving Steenwijk

  De Woldberg is letterlijk het hoogtepunt van de regio. De heuvel van 26 meter hoog is ontstaan in de voorlaatste ijstijd 150.000 jaar geleden.