Langs Tuk, Bergen en Bult 25 km

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  24,8 km
 • Duur

  6:12
 • Knooppunten

  30
 • Locaties

  3

Afwisselende wandeling in een landschap met opvallende verschillen. Van heuvels naar uitgestrekte watervlakten. Begin in een bosrijk ‘Limburgs’ landschap en wandel via de oude vestingstad Steenwijk naar de grachten van Giethoorn.

Startpunt

Begin uw wandeling bij keuzepunt B18 van het wandelnetwerk. Deze etappe eindigt bij keuzepunt C22. Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. De Woldberg

  De Woldberg

  De Woldberg

  Prachtige pukkel in een vlak landschap. De ‘slechts’ 26 meter hoge Woldberg steekt ver uit boven de omgeving. Doe ‘uit de hoogte’ vanuit de uitkijktoren en rust uit in het theehuis. Ook mooi: het even verderop gelegen landgoed De Eese.

 2. Vestingstad

  Vestingstad

  Vestingstad - bolwerk

  Acht bolwerken moesten Steenwijk beschermen tegen de Spanjaarden. Een route van twee kilometer leidt langs alle vestingwerken die een belangrijke rol speelden in de Tachtigjarige Oorlog. Steenwijk is tegenwoordig een gezellige winkelstad met veel horecagelegenheden.

 3. Rams Woerthe

  Rams Woerthe

  Rams Woerthe

  Bekijk in de 19e eeuwse villa Rams Woerthe het werk van kunstenaar Hildo Krop. Zijn wieg stond in Steenwijk. Achter het jugendstil gebouw ligt een groot park in Engelse landschapsstijl met onder meer een theehuis en een hertenkamp.