Over de Driewegsluis 24 km

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  23,6 km
 • Duur

  5:53
 • Knooppunten

  20
 • Locaties

  4

Verken het afwisselende landschap op de grens van Overijssel en Friesland. Van het uitgestrekte veen en riet van De Weerribben, via het Woldlakebos naar het glooiende landschap met de bijzondere houtwallen rondom Paasloo. Bij de Driewegsluis is het een komen en gaan van bootjes van en naar Friesland

Startpunt

Begin uw wandeling bij keuzepunt D10 van het wandelnetwerk. Deze etappe eindigt bij keuzepunt A49. Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. Woldlakebos

  Woldlakebos

  Woldlakebos

  Bos in het laagveen van De Weerribben. Een paradijs voor libellen en vlinders. Met een tikkie geluk fladdert de zeldzame grote vuurvlinder voorbij. Een beetje mazzel is ook nodig voor een blik op de otter: hét dierlijke symbool van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

 2. Oldemarkt

  Oldemarkt

  Oldemarkt

  Geef de benen rust in Oldemarkt. Het plaatsje beschikt over een aardig winkelbestand en veel mooie gevels. Ook leuk: de Waterbuffelfarm even buiten de dorpskern.

 3. Rottige Meente

  Rottige Meente

  Rottige Meente

  Een kleine blik op de Rottige Meente. Dit is een Fries natuurgebied dat zijn kenmerkende landschap net als Wieden en Weerribben dankt aan de vervening.

 4. Graf dichter Bloem

  Graf dichter Bloem

  Graf dichter Bloem

  Op het monumentale kerkhof van Paasloo staat het graf van dichter J.C. Bloem. Hij woonde de laatste jaren van zijn leven in Kalenberg.