Over het Vollenhover land 21 km

 • Type

  Wandelen
 • Afstand

  21,0 km
 • Duur

  5:15
 • Knooppunten

  11
 • Locaties

  4

Wandel van de uitgestrekte meren van De Wieden naar het oude Zuiderzeestadje Vollenhove. De route voert via hooilanden en rietvelden naar het Hoge Land van Vollenhove. Dat dankt het glooiende landschap aan de laatste ijstijd.

Startpunt

Begin uw wandeling bij keuzepunt C44 van het wandelnetwerk. Deze etappe eindigt bij keuzepunt E12. Vanaf dit keuzepunt kunt u de volgende etappe beginnen.

 1. Belt-Schutsloot

  Belt-Schutsloot

  Waterdorp Belt-Schutsloot

  Waterdorp dat lang niet met de auto bereikbaar was. Dit rustige zusje van Giethoorn is een eldorado voor watersporters en natuurliefhebbers. Het dorp ligt verscholen tussen meren, hooilanden, moerassen en rietvelden. Rust uit op een van de heerlijke terrasjes aan het water.

 2. Watertoren Sint Jansklooster

  Watertoren Sint Jansklooster

  Watertoren

  Even van de route, maar een korte omweg meer dan waard: de watertoren van Sint Jansklooster. Het hoge bouwwerk fungeert als baken voor watersporters en wandelaars. Op sommige dagen is de toren open voor het publiek. Torenwachters vertellen graag de verhalen bij het verbluffende uitzicht.

 3. Landgoed Oldenhof

  Landgoed Oldenhof

  Landgoed Oldenhof

  Wandel eeuwen terug en snuif de sfeer op van 1635, waarin de adellijke familie Sloet deze statige buitenplaats liet bouwen. In het omringende bos en de tuinen staat de tijd stil, lijkt het. Geniet van echte nachtrust op de camping. Proef bijzondere smaken in het theehuis.

 4. Stad van paleizen

  Stad van paleizen

  Vollenhove

  Ooit stond Vollenhove bekend als de stad van de paleizen. Bestuurders en edelen woonden in voorname optrekjes, zoals het nog altijd imposante landgoed Oldruitenborgh. Achter het landhuis ligt een park in Engelse stijl. Niet overslaan: havezate Marxveld met de bijbehorende tuinen.