1. 12 tips voor kids bij regen en zonneschijn, zo verveel je je nooit!

  Even een dagje zonder zon? Geen reden tot paniek voor de vakantieganger in Weerribben-Wieden. Bij ouderwets Hollands weer is er genoeg te doen in de regio. Zelfs als het regent! We zetten de beste tips op een rijtje.

 2. 12/12

  12.

  Lekker plonsen!

  Zwemmen en relaxen kan in de drie gemeentelijke zwembaden. Kies maar: overdekt zwembad De Waterwyck in Steenwijk is lekker ruim, Vollenhove heeft een binnenbad met een ruim buitenbad én een heerlijk grote zonneweide en 't Tolhekke bij Paasloo is een lekker buitenbad.

 3. 11/12

  11.

  Hoogtepunt in de vakantie

  Eindeloos veel klimplezier! In de bossen bij Paasloo ligt een uitdagend klimparcours voor jong en oud. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in je vakantie.

 4. 10/12

  10.

  Werk je in het zweet

  Als de zon niet meewerkt aan lekker zweten, doet Racket- en Fitnesscentrum Steenwijk dat wel. Sla een balletje op de tennisbaan of in de squashhal. Tijdens de vakantie aan de conditite werken, kan in het fitnesscentrum.

 5. 9/12

  9.

  Gieterse geschiedenis

  'Punter' terug in de tijd van Giethoorn. Het prachtig verbouwde Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus toont het verleden van het beroemde waterdorp.

 6. 8/12

  8.

  Theater

  Toneelvoorstellingen, topconcerten en veel andere evenementen. Theater De Meenthe in Steenwijk biedt het hele jaar een mooi programma. Check snel de agenda!

 7. 7/12

  7.

  Spelen in de polder

  Een bezoek aan een speeltuin maakt een gezinsvakantie af. Speel- en doepark de Voorst bij Kraggenburg is daarvoor het juiste adres, met onder meer een grote speeltuin en midgetgolfbaan. Voor papa's en mama's is er een mooi terras.

 8. 6/12

  6.

  Een dagje Indonesië

  Indonesische enclave in Weerribben-Wieden: Taman Indonesia. De dierentuin huisvest bijzondere dieren uit Indonesië. Veel activiteiten zijn binnnen!

 9. 5/12

  5.

  Een tropisch uitje

  Weer of geen weer, in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest is het altijd tropisch warm. Vermaak je in het oerwoud, de vlindervallei, de lorretuin en de spectaculaire speeltuin.

 10. 4/12

  4.

  Op blote voeten

  Razend populair in Duitsland en ook steeds meer in Nederland: blotevoetenpaden! Aan de Zwartemeerweg in Kraggenburg heeft Marant Recreatie een mooi parcours uitgezet. Gezond voor de voeten én de geest!

 11. 3/12

  3.

  Super: suppen!

  Al een paar jaar populair in Weerribben-Wieden: suppend de natuur in. Wat dat is? Op een surfplank staan en relaxed de natuur in. Met een extra mooi uitzicht als cadeautje.

 12. 2/12

  2.

  Pitch & put

  Tussen Kraggenburg en Marknesse ligt het unieke park Netl: de wildste tuin van Nederland! Geniet van het grote strand, de uitdagende speeltuin én van de Pitch & Putbaan

 13. 1/12

  1.

  Kom in actie

  Giethoorn is meer dan water alleen. Paintballen en lasergamen kan bijvoorbeeld bij Histomobil. Ook het adres voor glowingolf en de hit van het moment: een escaperoom!

 1. Op en om het water

  Suppen in het mooiste SUP-gebied van Nederland

 2. Water

  Waarom kanovaren het hele jaar onvergetelijk is

  Lian van Doorn
 3. Water

  In de winter kanoën in Nationaal Park Weerribben-Wieden? Beleef een unieke ervaring.

 4. Wat is er in de winter te doen in de omgeving van Giethoorn? 7 wintertips!

Tip je vrienden

twitter facebook