1. UIT in de regio

  9 tips voor kids bij regen en zonneschijn, zo verveel je je nooit!

  Even een dagje zonder zon? Geen reden tot paniek voor de vakantieganger in Weerribben-Wieden. Bij ouderwets Hollands weer is er genoeg te doen in de regio. Zelfs als het regent! We zetten de beste tips op een rijtje.

 2. 9/9

  9.

  Lekker plonsen!

  Zwemmen en relaxen kan in de drie gemeentelijke zwembaden. Kies maar: overdekt zwembad De Waterwyck in Steenwijk is lekker ruim, Vollenhove heeft een binnenbad met een ruim buitenbad én een heerlijk grote zonneweide en 't Tolhekke bij Paasloo is een lekker buitenbad.

 3. 8/9

  8.

  Hoogtepunt in de vakantie

  Eindeloos veel klimplezier! In de bossen bij Paasloo ligt een uitdagend klimparcours voor jong en oud. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in je vakantie.

 4. 7/9

  7.

  Super: suppen!

  Al een paar jaar populair in Weerribben-Wieden: suppend de natuur in. Wat dat is? Op een surfplank staan en relaxed de natuur in. Met een extra mooi uitzicht als cadeautje.

 5. 6/9

  6.

  Gieterse geschiedenis

  'Punter' terug in de tijd van Giethoorn. Het prachtig verbouwde Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus toont het verleden van het beroemde waterdorp.

 6. 5/9

  5.

  Een tropisch uitje

  Weer of geen weer, in Pantropica in Luttelgeest is het altijd tropisch warm. Vermaak je in het oerwoud, de vlindervallei, de lorretuin en de spectaculaire speeltuin.

 7. 4/9

  4.

  Theater

  Toneelvoorstellingen, topconcerten en veel andere evenementen. Theater De Meenthe in Steenwijk biedt het hele jaar een mooi programma. Check snel de agenda!

 8. 3/9

  3.

  Een dagje Indonesië

  Indonesische enclave in Weerribben-Wieden: Taman Indonesia. De dierentuin huisvest bijzondere dieren uit Indonesië. Veel activiteiten zijn binnnen!

 9. 2/9

  2.

  Op blote voeten

  Razend populair in Duitsland en ook steeds meer in Nederland: blotevoetenpaden! Aan de Zwartemeerweg in Kraggenburg heeft Marant Recreatie een mooi parcours uitgezet. Gezond voor de voeten én de geest!

 10. 1/9

  1.

  Pitch & put

  Tussen Kraggenburg en Marknesse ligt het unieke park Netl: de wildste tuin van Nederland! Geniet van het grote strand, de uitdagende speeltuin én van de Pitch & Putbaan

 1. Cultuur

  Kleurrijke bloemencorso's en gondelvaarten in Weerribben-Wieden

 2. Cultuur

  Supertof en informatief; de 4 leukste (stads)wandelingen met gids

 3. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  Sfeervolle Zuiderzeestadjes op de grens van het nieuwe land

 4. Ontdek alle verhalen van toen en nu

  De geschiedenis komt tot leven in het heden

Tip je vrienden

twitter facebook