Bootje huren in Weerribben-Wieden

Fluisterbootjes snorren geruisloos onder deze karakteristieke houten bruggetjes door. ’s Zomers snort een lint van rondvaartboten en fluisterbootjes door de dorpsgracht. Glazen tinkelen op de terrassen en de deuren van musea en galeries staan voor je open. Huur een fluisterboot of sloep en vaar door de grachtjes van Giethoorn en omgeving.

Boek een boot of sloep

Maak een keuze en vind meer informatie op de website van de ondernemer.

FAQ

Heb ik een vaarbewijs nodig om te varen met een boot?

Voor geen enkele boot die op de website wordt verhuurd is een vaarbewijs nodig. De verhuurder zal u een uitgebreide uitleg geven. Het varen is heel makkelijk en iedereen kan met een boot overweg.

Bekijk hier alle boten!

Wat is het adres waar ik mijn boot/sloep op kan halen ?

Via de boekingsmodule worden er reserveringen voor meer dan 25 verhuurbedrijven verzorgd. Het object dat u kiest wordt aan de hand van uw wensen op een locatie geplaatst die vrij is. U ontvangt een email na reservering met alle gegevens die u nodig heeft, en daarmee ook het adres waar de boot/sloep object opgehaald kan worden.

Reserveer snel!

Hoe kan ik betalen?

U kunt online snel, betrouwbaar en eenvoudig betalen via: Ideal, Mollie & Klarna

Zijn dit alle kosten of komen er nog meer kosten bij ?

Als u boekt via de website is de prijs die wordt getoond de totale prijs, er worden niet meer kosten in rekening gebracht.

Bekijk hier de prijzen >

Hoeveel tijd heb ik nodig om Giethoorn te bezichtigen per boot?

Er zijn verschillende routes in giethoorn die u kunt varen. Voor de tijd die u wilt varen zal de verhuurder u een mooie route meegeven. U kunt tijdens uw vaart aanleggen op verschillende plaatsen en natuurlijk picknicken op het eilandje in het meer. Om een kleine indruk te krijgen van Giethoorn bent u minimaal 2 uren aan het varen, dus met een stop onderweg bent u 3 uren weg. Wilt u heel Giethoorn bekijken dan is er een route van 4 tot 5 ur.

Hoe vind ik de weg in Giethoorn?

U ontvangt een kaart bij de verhuurder waarop verschillende routes uitgebeeld staan. De verhuurder zal een uitleg geven waar u allemaal langs kan.

Lees meer over Giethoorn!

Ik wil graag mijn hond(je) meenemen op de boot, mag dat?

Dat mag als u er voor zorgt dat de boot weer netjes zonder hondenharen ingeleverd wordt.

Boek hier een boot met uw hond!

Bootje huren

Weerribben-Wieden is een natuurgebied dat is ontstaan door het samenspel van mens en natuur. Dit is het grootste aaneengesloten laagveengebied van Noordwest-Europa. Het landschap is een lappendeken van sloten, meren, vaarten, rietkragen, weilanden en moerasgebieden. In dit afwisselende landschap kun je allerlei uiteenlopende planten en diersoorten vinden. Dit natuurschoon ontdek je het mooist vanaf het water. Bij veel bedrijven is het mogelijk om een fluisterboot te huren. Dit is een bootje met een geluidloze elektromotor. En wie heeft er niet gehoord van Giethoorn? Ook deze Hollandse versie van Venetië bevindt zich in Weerribben-Wieden. Het leukst is het natuurlijk om de grachtjes van Giethoorn en omgeving te verkennen met één van de belangrijkste vervoersmiddelen van dit waterdorp: de fluisterboot!