Recreatiebedrijf Pieter Jongschaap

In het hart van Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt Kalenberg, de thuishaven van recreatie- en rondvaartbedrijf Jongschaap.

Foto's & Video's

Welkom bij Recreatie- en rondvaartbedrijf Pieter Jongschaap In het hart van de Weerribben ligt het dorpje Kalenberg, thuishaven van onze grote en gevarieerde vloot. U kunt dit mooie natuurgebied het beste varend verkennen, in een van onze rondvaartboten, sloepen, fluisterboten of kano’s. Of op een huurfiets. De vaar- en fietsroutes liggen voor u klaar! Wij wensen u een onvergetelijke en ontspannen dag op en rond het water.

Kano’s en fluisterboten Kom eens genieten van de stilte en de vrijheid in de Weerribben. Hoe kan dat beter dan in een kano, kajak of elektrisch fluisterbootje? U vaart onder bruggetjes door, langs idyllische plekjes en rietsnijdershuisjes. Na een paar minuten waant u zich al ver weg van de drukte en vaart u midden in de rustgevende natuur.

Sloepverhuur Met een van onze sloepen kunt u het vaargebied uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan het historisch stadje Blokzijl.
Het giethoornsmeer en de Dwarsgracht.

De Vrijstate

Bij ’t Lokaal, het voormalige kerkje dat ligt aan de Kalenbergergracht, kunt u een heerlijk hapje en drankje nuttigen op het terras. Daarnaast is ’t Lokaal een gezellige en cultuurhistorische expositieruimte waar plaatselijke kunstenaars hun werk tentoonstellen. Het kerkje is ook bijzonder geschikt voor formele en feestelijke gelegenheden.

Een 'Dagje Weerribben-Wieden' laat een onvergetelijk indruk achter. U bent van harte welkom in het prachtige Kalenberg.

Rondvaart

Voor groepen tot 85 personen is er de Vrijstate. Deze rondvaartboot is ideaal voor lange tochten door het natuurgebied, en heeft een royaal zonnedek en een ruime salon met bar en toiletten. Omdat elk gezelschap anders is, verzorgen wij uw rondvaart zoals u dat wenst. Van een kopje koffie met koek tot een uitgebreid buffet. (de boot is voorzien van mindervaliden lift en toilet)

Contact

Adres
Kalenbergerpad 4
8377 HL Kalenberg
Telefoon
0561-477527
Online
www.pieterjongschaap.nl/
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook