Corso Sint Jansklooster

Corso Sint Jansklooster vindt dit jaar plaats op vrijdag 18 augustus, om 14:00 uur en 20:30 uur. Op zaterdagmiddag 19 augustus vindt het corsofestival plaats; bekijk de creaties in een festivalsfeer en geniet van de cateringfaciliteiten en het theater dat zich op en rondom de dahliareuzen afspeelt!

Foto's & Video's

'Oog in oog met de dahliareuzen?!'

Wat allemaal begon met een optocht met boerenwagens, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste verlichte corso van Nederland. Het corso startte, zoals vele corso's ter gelegenheid van de verjaardag van koningin Wilhelmina, als een allegorische optocht met boerenwagens en verklede personen. In 1968 waaide het gebruik van bloemen (dahlia's) als idee over vanuit het corso van Lichtenvoorde, en ontwikkelde het evenement zich stilaan van allegorische optocht naar een bloemencorso. Vandaag de dag neemt er nog slechts één allegorische wagen deel aan de optocht.

Het kwaliteitsniveau van de wagens blijft nog steeds groeien; door het toevoegen van figuratie en theater op de wagens, in combinatie met meer en meer gebruik van toneelspel, geluid, muziek, beweging, rook etc., is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een geweldig spektakel, wat jaarlijks door tienduizenden mensen wordt bezocht. In april van dit jaar is het corso van Sint Jansklooster ook nog eens beloond met de titel van beste publieksevenement 2023; een hele mooie waardering voor de inwoners van het dorp, en voor iedereen die het corso een warm hart toedraagt!

Het corso van Sint Jansklooster, gelegen in de Kop van Overijssel in de nabijheid van Giethoorn, is een sociaal fenomeen waarbij het hele dorp betrokken is; dit gegeven maakt het corso van Sint Jansklooster uniek in haar soort, en daar zijn de inwoners maar wat trots op!

Prijzen

  • Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.
  • Tribunekaarten zijn los bij te bestellen.
  • Prijzen voor volwassenen gelden vanaf 13 jaar en ouder.
  • Combikaarten om het corso zowel 's middags als 's avonds te bezoeken, zijn ook te bestellen.
  • Toegang tot het corsofestival op zaterdag kost € 6,00 per persoon vanaf 4 jaar en ouder.

Meer informatie: www.corsoklooster.nl

Koop je kaartje: www.corsoklooster.nl/tickets-2023

Contact

Adres
Bonkenhaveweg 28a
8326CM Sint Jansklooster
Telefoon
06-43840145
Online
corsoklooster.nl
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook